Recept voor: Yoghurt Mango Brokken

Recept voor: Yoghurt Mango Brokken

Deze Yoghurt Mango Brokken zijn een heerlijk tussendoortje. Je kunt jezelf hiermee makkelijk bedriegen, want het eet als snoep! Maar is een healthy snack!

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept! Terwijl we allemaal nog bezig zijn met het volhouden van onze goede voornemens (toch?), namelijk fit en gezond worden, kunnen we wel een lekkere healthy snack gebruiken! Deze Yoghurt Mango Brokken zijn een heerlijk tussendoortje. Je kunt jezelf hiermee makkelijk bedriegen, want het eet weg als snoep!

Niet alleen zijn deze Yoghurt Mango Brokken lekker als tussendoortje, maar ook als snel ontbijt. Je haalt de brokken uit de vriezer en ze zijn direct te eten. Bovendien zijn ze ideaal voor kinderen! Die zijn er gek op!

Maak brokken ook met ander gedroogd fruit

Je kan voor allerlei soorten gedroogde fruit kiezen. Gedroogde aardbeien zijn bijvoorbeeld erg lekker, maar ook zou je noten of kokosblokjes kunnen toevoegen! Ik koos voor mango, omdat dat mijn favoriete fruit is.

Recept voor: Yoghurt Mango Brokken

Ingrediënten

  • Griekse Yoghurt
  • Honing
  • Gedroogd fruit naar keuze

Bereiding

Ik heb geen precieze verhoudingen in het recept, omdat niet iedere ovenschaal even groot is en in de vriezer past. Ik heb de grootste schaal gebruikt die ik in huis had en dus ook in mijn vriezer past. Daarnaast voeg je de honing naar smaak toe. Ik wilde niet te zoet, dus gebruikte niet al teveel honing. Hou je wel van zoet, dan neem je meer. Dit kan je gelukkig van tevoren al proeven!

  1. Wat je doet is de Griekse yoghurt mengen met honing. Vervolgens de ovenschaal met bakpapier bekleden en die vullen met de Griekse yoghurt. Niet teveel, want de laag moet ook weer niet te dik worden!
  2. Verdeel de yoghurt goed over de schaal en leg dan het gedroogde fruit erop.
  3. Nu zo’n 8 uur in de vriezer, het geheel breken tot brokken en dan zijn ze klaar! Ja echt, zo simpel! Fijn is om dit ’s avonds te maken, zodat ze in de nacht in de vriezer kunnen staan.
  4. Het is misschien overbodig om te zeggen, maar de brokken dienen bewaard te worden in de vriezer. Je kunt ze gewoon stapelen in een bakje en dan krijg je de brokken bevroren nog prima van elkaar.

Eetsmakelijk!

Lana Smits

Door

09 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!