Suikervrije bosbessen muffins

Gezonde muffins die ook nog eens boter, tarwe en suikervrij zijn!

Gezonde bosbessen muffins, waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Heerlijke muffins die ook nog eens boter, tarwe en suikervrij zijn! Dit verantwoorde tussendoortje is gemakkelijk te maken en gaat zeker gewaardeerd worden op bijvoorbeeld een verjaardag! 

Lees hier hoe jij deze overheerlijke muffins maakt!

Wat heb je nodig:

  • 110 gram havermout bloem
  • 4 eetlepels havermout
  • 120 ml amandelmelk -> in die van Almond zitten fabriekssuikers, je moet dus biologische amandelmelk hebben.
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie (Een pot kokos olie kun je halen bij de Albert Heijn).
  • 3 eetlepels honing
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel bakpoeder
  • De schil van 1 citroen
  • Een handjevol blauwe bosbessen

 

Ga aan de slag!

TIP: Verander de over alvast voor op 180 graden!

Stap 1

Pak een grote kom en meng de havermoutbloem, havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar met een lepel. 

Stap 2

Meng hierna de amandelmelk, kokosolie, honing en de eieren in een kom! 

TIP: Je kunt dit ook in de blender mixen!

Stap 3

Voeg nu de ingrediënten van stap 2 bij stap 1, de grote komt! Meng dit nog een paar minuten, zodat het een brei wordt!

Stap 4

Schep nu de verse bosbessen door het beslag. Gebruik hierbij een lepel om ze er mooi doorheen te roeren.

Stap 5

Verdeel het mengsel over de zes tot acht vormpjes en bak ze in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.

TIP: Het kan zijn dat jij een sterke over hebt en de muffins maar 20 minuten moeten bakken. Check daarom na 15 minuten even hoe ze ervoor staan!

Enjoy guilt-free!

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!