Recept: Curry met geroosterde aubergine

Curry met geroosterde Aubergine. Dit is één van mijn favoriete recepten. Lees hier hoe je dit recept kunt maken! Smullen maar van die curry!

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept! 

Curry, wie is er nou niet gek op? Anders dan men vaak denkt worden niet alle curry’s gemaakt met kerriepoeder! Ook is het helemaal niet moeilijk om een heerlijke, verse curry op tafel te toveren. De potjes uit de supermarkt vallen in het niets wanneer je zelf curry maakt!

Yay! Dit is mijn eerste gastblog op ThePerfectYou.nl en ik heb hier één van mijn favoriete recepten voor uitgekozen, namelijk Curry met geroosterde Aubergine. Deze curry vind ik zo speciaal door de verschillende smaken! Eerst proef je een hele zachte smaak, gevolgd door een subtiele pittige. 

Hoe maak je Ghee?

In mijn curry’s gebruik ik altijd ghee, een Indiase vorm van geklaarde boter. Deze kun je kopen in de supermarkt, maar ook heel makkelijk zelf maken met roomboter! Wat je doet is de roomboter au bain-marie verwarmen, zodat deze niet verbrand. De melkproteïnen zakken dan naar de bodem en kunnen zo gemakkelijk gescheiden worden. Het gele gedeelte is de ghee! Maar waarom gebruik ik dan ghee? Ghee kan tot hogere temperaturen verhit worden en is ideaal om kruiden en specerijen mee te versterken. Daarnaast zijn maaltijden langer houdbaar wanneer je ghee gebruikt. Geen ghee in huis of geen zin om het te maken? In dit recept kan je ook prima kokosolie gebruiken!

Kardemom fijn ingrediënt uit de Indiase keuken

Naast ghee heb ik kardemom gebruikt in dit recept. Een typisch ingrediënt in de Indiase keuken. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Ook zou het de eetlust bevorderen en een zuiverende werking hebben op de adem.

Wil je een echt bijzonder gerecht op tafel zetten? Dan moet je deze Curry met geroosterde aubergine zeker maken!

Dit recept is geschikt voor 4-6 personen

Ingrediënten

  • 1kg Aubergines (ongeveer 3 stuks)
  • 500gr Tomaten
  • 400ml Kokosmelk (blik)
  • 1 Spaanse Peper
  • 120ml Water
  • 2 Uien
  • 4 tenen Knoflook
  • heel klein stukje Gember
  • 3el Ghee (of Kokosolie)
  • 1el Kurkuma
  • snufje Kardemom
  • gemalen Zwarte Peper
  • flinke snuf Ketoembar (gemalen koriander)
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout
  • 350gr Basmati rijst
  • Griekse Yoghurt
  • verse Koriander

Bereiding

  • Was de aubergines, snijd in plakjes van ongeveer 1cm en halveer de plakjes weer tot halve cirkels.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Leg hier de gesneden aubergine op. Sprenkel een beetje olijfolie over de stukjes aubergine en strooi er ook een beetje zeezout overheen.
  • Zet de aubergines 15 minuten in de oven. Na dit kwartier alle stukjes omdraaien en nog eens 10 minuten bakken.
  • Snijd, terwijl de aubergines in de oven staan, de uien en tomaten in blokjes. Blokjes tomaten even apart zetten. Snipper de Spaanse peper en pel de knoflook.
  • Verwarm de ghee (of kokosolie) in een ruime pan en bak hierin de uien en Spaanse peper samen met de kardemom, ketoembar en gemalen zwarte peper. Goed mengen en doorbakken voor ongeveer 10 minuten tot de ui zachter en goudbruin is geworden.
  • Pel de gember en rasp deze. Ik heb echt heel weinig gebruikt! Ik adviseer om dit zelf ook naar smaak te doen.
  • Pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de pan samen met de gember en kurkuma. Bak nog twee minuten door.
  • Als de oven gepiept heeft en de aubergines klaar zijn (dit zal ongeveer tegelijk moeten zijn met de uien) deze toevoegen aan de pan. Voeg ook de tomatenblokjes toe samen met de kokosmelk en 120ml water. Laat 30 minuten sudderen.
  • Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • De curry moet nu een beetje ingedikt zijn. Als je deze nog dikker wilt moet je het gewoon nog even laten staan, maar dan van het vuur af.
  • Serveer de curry met de rijst, Griekse yoghurt en verse koriander.

Eetsmakelijk!

Ga je dit recept maken? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Laat je even in een reactie weten of het heeft gesmaakt? Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!  

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie