Snel eten maken - Gezonde hoofdgerechten binnen 12 minuten

Snel eten maken - Gezonde hoofdgerechten binnen 12 minuten

Snel een gezonde maaltijd op tafel zetten een uitdaging? Vanaf nu niet meer!

Het lijkt altijd allemaal zo simpel wanneer koks het voor doen in kookprogramma's. Wanneer je het zelf doet blijkt snel eten maken ineens een behoorlijke opgave. Wij geven je 4 recepten die gegarandeerd binnen 12 minuten klaar zijn. 

Roerbakgroenten met kip

Stap 1: Bak 150-200 gram kip per persoon goudbruin en voeg in de pan kruiden toe, bijvoorbeeld kipkruiden.
Stap 2: Voeg 200 gram roerbakgroenten per persoon toe tot alles goed warm is. Even op smaak brengen met wat peper en zout en de gezonde maaltijd kan op tafel. 

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoten en peer 

Stap 1: Begin met het afbakken van de ciabatta. Snijd vervolgens twee stengels bleekselderij in boogjes, twee handperen (eventueel geschild) in partjes en 100 gram gorgonzola in blokjes.
Stap 2: Rooster een handje walnoten even kort in een koekepan. Meng alle ingredienten samen met een 100 gram veldslamelange voorzichtig in een kom.
Stap 3: Als dressing kun je wittewijnazijn, olie, peper en zout mengen tot een sausje. Haal als laatst de ciabatta uit de oven en genieten maar.

Gezonder: wit brood kun je natuurlijk altijd vervangen voor de bruine variant.

Broccolirijst 

Stap 1: Begin met het opzetten van twee pannen water. Eén met een boullionblokje, voor het koken van de broccoli. Doe de 150 gram (snelkook)rijst en 300 gram broccoli ieder in hun eigen pan. 
Stap 2: Snijd een rood uitje en twee teentjes knoflook fijn.
Stap 3: Wanneer de rijst en broccoli beide gaar zijn giet je ze af en doe je ze samen in één pan. Voeg een scheutje melk toe en stamp het fijn.
Stap 4: Fruit in een ruime pan de uitjes en knoflook, voeg het rijstmengsel toe en maak af met wat geraspte kaas. Meng het goed door elkaar, voeg een scheutje peper toe, en klaar!

Voordeel: wat je over hebt kun je gemakkelijk invriezen.

Pasta met pesto en cherrytomaat

Stap 1: Begin met het koken van de (snelkook)pasta in water met een scheutje olijfolie en wat zout. Zet ondertussen een koekepan op het vuur waarin je alvast wat olijfolie in warm laat worden.
Stap 2: Snijd twee rode uitjes en twee teentjes knoflook fijn. Doe de knoflook, ui en een handje pijnboompitjes in een koekepan en bak het kort.
Stap 3: Halveer 250 gram cherrytomaatjes en doe deze ook in de koekepan. Houd ondertussen de pasta in de gaten en giet hem af zodra hij beetgaar is.
Stap 4: Als laatst doe je twee handjes rucola bij in de koekepan en eventueel wat mozzarella. Meng alles door elkaar en voeg wat groene pesto toe. Eet smakelijk! 

Tip: Saus kun je goed invriezen, pasta iets minder. Vries daarom alleen de saus in. Wanneer je de saus uit de vriezer haalt kook je verse pasta. 
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!