In 5 tips minder wassen

In 5 tips minder wassen

Milieubewust bezig zijn én meer tijd overhouden én minder strijkwerk. Een win-win-win van het hoogste niveau!

Het blijft iets wat we liever uitbesteden: wassen. Onder het motto 'leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker' hebben we een aantal simpele tips voor je. 

in 5 tips minder wassen 

1. Wees eerlijk. Is dit echt vies? Of gooi je het in de wasmand omdat dat gemakkelijk is?

2. Jeans. Kun je het best zo min mogelijk wassen, zo blijven ze ook een stuk mooier. Je kunt speciale sprays kopen waardoor je jeans fris blijft ruiken. Een andere jeans-truc is hem invriezen. Stop hem in een kussenhoes in de vriezer. Alle bacteriën gaan dood door de kou. 

3. Ophangen. Leer jezelf aan dat je shirts/blousjes direct ophangt op het moment dat je het uit trekt. Zo blijft het kreukvrij, verliest het zijn geurtjes en zul je het sneller nog een keer aantrekken. 

4. Handdoeken. Het is een vreemde gewoonte. We douchen, drogen ons (schone lichaam) af en gooien onze handdoek vervolgens bij de was. Absurd eigenlijk, want je handdoek wordt niet vies, hooguit nat. Hang hem dus op en pak hem de volgende keer gewoon weer. 

5. Activiteiten. Als je weet dat je gaat stofzuigen en de keuken, wc en douche schoon gaat maken, trek dan geen schoon shirt uit de kast. Dit kan prima in het shirt van gister (of eergister). Dit geldt ook voor een stevige wandeling of rondje op de fiets. 

Met deze tips zul je je was minimaal moeten kunnen halveren. Just try, thank us later! 
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

28 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!