Waarom goji bessen eten? De voordelen van deze superfood!

Waarom goji bessen eten? De voordelen van deze superfood!

Goji bessen kom je tegenwoordig overal tegen. Maar waarom zijn deze rode besjes eigenlijk zo super gezond? Lees alle facts!

Als je van gezond eten houdt, heb je vast al gehoord van Superfoods. Superfoods als Goji bessen zijn de trend op het gebied van verantwoord eten. Deze lekkere rode besjes zijn supergezond en goed voor je! Je weerstand, levenslust of gewicht; je kunt het zo gek niet bedenken of deze besjes zijn er goed voor. 

Goji bessen - Alles wat je moet weten

Waar komen ze vandaan?

De goji bes komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Vanwege zijn belangrijke voedingsstoffen wordt de bes in China vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde. Goji zijn rood van kleur en hebben het formaat van een rozijn. Vanwege hun positieve werking op de levenslust worden ze ook wel happy berries of smiley berries genoemd.

Waar zijn ze goed voor?

Uhm, waar zijn ze niet goed voor? Om te beginnen verminderen ze stress. Van een handjevol per dag word je al helemaal blij. Ook je gezondheid heeft baat bij goji. Je immuunsysteem, botsterkte, spierkracht, gezichtsvermogen en spijsvertering worden bevorderd door het eten van deze bessen.

Anti-aging wondermiddel

Maar dat is nog niet alles! Deze besjes helpen ook tegen hoofdpijn, duizeligheid en ochtendmisselijkheid. Ook hebben ze een anti-aging effect. Nog niet overtuigd? Ze helpen je gewicht te beheersen, maken je supervruchtbaar en geven (indien nodig) je libido een boost. Heb je last van slapeloosheid? Goji zijn het perfecte slaapmiddel!

8

Goji bessen eten

Wil je al naar de winkel rennen om een voorraadje goji in te slaan? Hier nog een paar tips hoe je ze kunt eten:

  • Gebruik ze als vervanging voor die zak chips tijdens het tv-kijken. Supersimpel en onwijs lekker.
  • Begin je dag goed met een gezond ontbijt en meng een handje door de muesli. Ook lekker in combinatie met perzik of banaan.
  • Maak een lekkere salade gevuld met goji bessen en rozijnen.
  • Doe je aan de lijn? Drink goji thee! Kook een handje van de bessen in een pan water en laat het nog een paar minuutjes trekken.
  • Meng ze met wat yoghurt, vers fruit en maak er een heerlijke smoothie van!

Mmm, ik krijg er al trek van! Jullie ook?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!