7 winterse cocktail recepten

7 winterse cocktail recepten

Dacht je dat cocktails alleen voor de zomer waren? Lees dan snel hoe je deze winterse cocktails maakt!

Dacht je dat cocktails alleen voor de zomer waren? Dan heb je het mis! Cocktails kunnen namelijk ook heerlijk zijn voor de winter. Als het buiten koud en donker is, warm jij je lekker op met deze heerlijke drankjes. Leuk voor een etentje of met de feestdagen!

Bekijk snel onze voorbeelden die we vonden op Martha Stewart en maak zelf je eigen winter cocktail!

Candy Cane Cocktail

Een heerlijke cocktail met cranberry en aardbeien wodka. Lekker fris en fruitig om je weer fris te voelen tijdens de donkere dagen. Cranberry's zijn bovendien goed tegen tandplak. Dus je kunt tijdens de kerst lekker door blijven snoepen als je deze cocktail drinkt!

Kijk hier voor het recept.

Pomegranate-Champagne Punch

Een waanzinnige mix van granaatappel en peer! Lekker sprankelend voor de kerst. Wist je dat granaatappel goed is bij een zere keel, en nog beter: huidveroudering helpt tegengaan. Drinken die cocktail dus!

Bekijk het recept hier.

Classic Eggnog

Een lekker drankje met melk, vanille, slagroom, bourbon en rum. Hij is niet zo goed voor de lijn, maar daar letten we tijdens de wintermaanden even niet op. Voor de kinderen kun je deze cocktail trouwens ook prima zonder rum maken!

Kijk hier voor het recept.

The Blizzard Cocktail

Een echte alcoholische versnapering. Met whisky, hazelnootlikeur en Bailey's. Je moet er niet te veel van drinken, want dan ben je snel dronken. Maar geniet lekker rustig van een of twee cocktails tijdens de feestdagen.

Het recept vind je hier.

Ginger Sparkler

Toe aan wat pit? Maak een lekkere cocktail met gember en een droge mousserende wijn. Gember is overigens ook goed om calorieën te verbranden en helpt bij een goede spijsvertering. Nog zo'n gezonde cocktail waar je er best wel meer dan één van mag!

Hier vind je het recept.

Coquito

Wat kaneel, kokos en rum maken dit drankje tot een heerlijke ontspanningsdrank tijdens de drukke feestdagen. Bovendien is kaneel goed tegen diabetes en is kokos goed voor je cholesterol.

Het recept kun je hier vinden.

Winter Solstice Cocktail

Wodka, Cointreau en citroensap. Gegarandeerd een lekkere opfrisser voor een lange oudejaarsavond. Citroensap kan ook goed zijn om je lichaam te ontgiften en het kan helpen met afvallen. Dus wil je lekker lijnen en toch een cocktail drinken? Ga dan voor deze heerlijke citroenvariant. Het recept is hier te vinden.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

31 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!