Koken voor beginners - Een simpel 3-gangenmenu

Koken voor beginners - Een simpel 3-gangenmenu

Sommige vrouwen zijn keukenprinsessen en sommigen kunnen nog geen ei bakken. Speciaal voor deze vrouwen hebben wij een simpel 3-gangenmenu!

Sommige vrouwen zijn ware keukenprinsessen. Zij zwaaien met de scepter in de keuken zoals echte top koks dat doen. Elke maaltijd die zij op tafel zetten, is bereid met passie en liefde. Maar unfortunately zijn we niet allemaal zulke keukenwonders..

Er zijn vrouwen die nog geen ei kunnen bakken! Voor deze vrouwen hebben wij speciaal een 3-gangenmenu opgesteld (voor 4 personen), die zelfs de grootste keukenramp nog kan bereiden.

Een simpel 3-gangenmenu

Voorgerecht: Italiaanse salade met carpaccio

Benodigdheden

  • 2 bakjes Italiaanse salade (2x 250 gram)
  • 2 schaaltjes carpaccio (circa 200 gram)
  • Vierseizoenenpeper
  • 2 ciabatta broodjes

 

Aan de slag!

Stap 1. Mix de Italiaanse salade door elkaar en voeg 4/5 deel van de bijgeleverde dressing toe.

Stap 2. Leg daarna op elk bord een portie carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de bijgeleverde Italiaanse croutonmix, kaas en strooi er royaal 4 seizoenen peper over.

Stap 3. Verdeel daarna de salade over de 4 borden met carpaccio en druppel de rest van de dressing over de carpaccio.

Stap. 4 Snijd de ciabatta in schuine stukjes brood en serveer de carpaccio met de ciabatta.

Hoofdgerecht: Pastaschelpen met ricotta, erwtjes en munt

Benodigdheden

  • Pasta (400 gram)
  • Slagroom (200 ml)
  • Ricotta (300 gram)
  • Erwtjes (300 gram)
  • Een paar bosjes munt ( 2 á 3)
  • 1 citroen
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Serrano ham (300 gram)
  • Zout en peper

Aan de slag!

Stap 1. Kook de erwtjes 3 minuutjes, laat ze daarna uitlekken en zet ze apart.

Stap 2. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Fruit ze daarna zachtjes aan in een diepe pan met een beetje olijfolie erin.

Stap 3. Als de uitjes zacht zijn, kun je de room en ricotta toevoegen.

Stap 4. Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan de saus in de pan. Pers ook de sap uit de citroen en voeg deze net als de schil toe aan de saus. Laat het geheel lekker doorpruttelen op een laag vuurtje.

Stap 5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet deze daarna af en laat de pasta goed uitlekken. Voeg de pasta daarna toe aan de saus.

Stap 6. Hak de munt fijn en voeg die samen met de erwtjes toe aan de pasta. Bewaar een klein beetje munt voor het aftoppen. Schep het geheel goed door elkaar.

Stap 7. Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel vervolgens de ham over de pasta.

Stap 8. Voor de finishing touch maak je het geheel af met een beetje verse munt en gemalen peper! Bon Appétit!

Nagerecht: Vanille-choco dubbeldekkers

Benodigdheden

  • Pindarotsjes ( 80 gram)
  • 8 galette wafels ( 250 gram)
  • 1 beker schepijs vanille-chocolade (650 ml)
  • Slagroom

Aan de slag!

Stap 1. Hak de pindarotjes fijn.

Stap 2. Leg op elk bord een wafel en schep op elke wafel 3 bolletjes ijs op. Druk er daarna een andere wafel bovenop.

Stap 3. Pak daarna de wafels aan de bovenkant en onderkant vast en wentel de zijkant, het middenste gedeelte met ijs, door de fijn gehakte pindarotjes.

Stap 4. Leg daarna de 'dubbeldekkers' op het bord en spuit er nog een lekkere laag slagroom bovenop! Jammie!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

04 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!