Dru Yoga oefeningen

Dru Yoga oefeningen

De yoga van het hart...

Dru Yoga is een vorm van yoga waarbij je je lichaam, hart en geest gebruikt. Deze vorm wordt ook wel 'yoga van het hart' genoemd en is erop gericht om je hart met je denken te verbinden en deze in harmonie te brengen. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat er zich van binnen bij je afspeelt.

Dru Yoga kenmerkt zich door een positieve houding en ontspanning. Deze vorm van yoga benadrukt dat vreugde en enthousiasme onmisbare elementen zijn om veranderingen in jezelf te ontdekken. Door het beoefenen van Dru Yoga ontwikkel je het volgende:

  • Het houd je jong
  • Zorgt voor innerlijke stabiliteit
  • Is goed voor lichaam en geest
  • Laat je op een positieve manier in het leven staan
  • Helpt je innerlijke balans vinden
  • Vermindert stress
Je gebruikt veel spieren tijdens een sessie, ook de lachspieren!

Dru Yoga oefeningen

1. Ga op je knieën zitten. Leun op je rechterhand terwijl je je gewicht naar rechts brengt en zit op je rechterheup. 2. Plaats nu je linkervoet aan de buitenkant van je rechterknie en verdeel je gewicht gelijk over beide benen. 3. Vouw je rechterelleboog om je linkerknie en laat je hand op je dijbeen rusten. Pak dan met je linkerhand de rechter pols vast en strek rustig je wervelkolom. 4. Strek nu je linkerarm zijwaarts, breng hem in een boog naar achteren en zet dan je linkerhand achter je linkerheup op de grond met de vingers naar achteren gedraaid. 5. Adem in en trek je knie naar je toe. Draai op de uitademing je lichaam naar links en hou je nek ontspannen. 6. Span in deze houding je buikspieren iets aan en verleng je wervelkolom. 7. Om uit de houding te komen, ontspan je de armen en draai je het lichaam terug naar voren. 8. Ga weer in een geknielde houding zitten en herhaal aan de andere kant.

Namasté

Lamyae Aulad Ahmed

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!