5 creatieve en leuke ideeën voor oude foto's

5 creatieve en leuke ideeën voor oude foto's

Geen idee wat jij met al je oude foto's moet doen? Check dan snel deze toffe ideeën!

Je hebt vast nog wel een la met oude, niet ingeplakte foto's. Wij hebben de leukste ideeën bij elkaar gezocht en een overzicht voor je gemaakt! Doe inspiratie op en ga lekker creatief aan de slag met je oude foto's!  

1. Koop verschillende soorten fotolijstjes

Je kunt ze op verschillende hoogtes aan de muur hangen, maar het kan natuurlijk ook creatiever! Hang ze op aan touwtjes en bevestig ze aan een rails of plafond! Je kunt ze op verschillende hoogtes hangen om een speels effect te krijgen.

Ook leuk: een themamuur. Zoek foto's die mooi bij elkaar passen en zoek daarbij leuke plaatjes of gekleurde vlakken in tijdschriften. Zo heb je niet alleen foto's aan de muur, maar een soort collage!

2. Washi Tape

Washi tape is dé uitvinding voor alles! Foto's ophangen met dit gekleurde plakband ziet er direct leuk uit en het geeft een leuke twist aan jouw interieur. Nog een voordeel is dat het niet direct je hele muur mee trekt wanneer je het er weer afhaalt! 

TIP: Je foto's aan ballonnen hangen is een origineel idee om cadeau te doen bij bijvoorbeeld een bruiloft.

3. Foto op een lampenkap

Wat leuk om je oude foto's op een lampenkap te plakken! Het geeft je foto's een leuke, nieuwe bestemming. Bovendien kun je er veel gebruiken. Het staat erg gezellig in je huiskamer, al die foto's.

En het lichtje erachter maakt het extra sfeervol! Wij kunnen niet wachten om zo'n lampje in de kamer te zetten. 

4. Behang met fotolijstjes

Je muur beschilderen kan natuurlijk ook! Teken allemaal verschillende fotolijstjes op je muur en plak in sommige lijstjes een foto of een mooie kaart. Laat andere lijstjes leeg. Je krijgt zo een super vrolijke en speelse muur.

TIP: Je kunt ook een grote fotomuur doen! 

 

5. Foto's aan een knijper

Je kunt je foto's ook aan een touwtje hangen met knijpers. Sla wat spijkers in de muur en knoop een touwtje tussen elk spijkertje. Laat het een beetje slap hangen. Zo krijg je het leuke kromme van de foto.

TIP: Koop miniknijpers. Je kunt deze bruin laten, maar je kunt ze natuurlijk ook in leuke kleurtjes verven! Knijp de foto's aan het lijntje en je hebt een leuke kaartenslinger aan je muur!

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!