Yoga op unieke plekken

Yoga op unieke plekken

Alsof yoga zelf nog niet fantastisch genoeg is. Wij hebben unieke plekken geselecteerd om yoga te beoefenen. Doe er je voordeel mee!

Yoga kun je thuis beoefenen of in een yogaschool. Maar voor een unieke ervaring mediteer je op een zonnige eiland of midden in het natuur! Klinkt niet slecht hè? Wij hebben de meest unieke plekken in de wereld geselecteerd, waar mensen yoga beoefenen.  

Yoga op unieke plekken

Yogapiste

Het wordt tijdens vakanties steeds belangrijker om ‘bewust’ te zijn. In Zwitserland opende ze in het skigebied Corviglia de eerste yogapiste ter wereld. Vier vaste plekken op de Paradiso Piste zijn zo ingericht, dat ‘Yoga on Snow’ zelfstandig of onder begeleiding beoefend kan worden. Het doel is dat de deelnemers de sport van het skiën ervaren op een meer intensieve manier.

“Yoga on Snow” doe je om:

  • Bewust van de prachtige natuur te zijn.
  • Een ontspannen gevoel van lichamelijk welzijn te bevorderen.
  • Innerlijke rust te vinden.
  • Aan de stress en spanningen van het dagelijkse leven te ontsnappen en een nieuw levensenergie te stimuleren.

Yoga in de natuur

Yoga kun je thuis beoefenen, maar om echt een band met de aarde te voelen zoek je een rustig plekje op in de natuur. Dat kan gerust in een park bij jou in de buurt zijn! Heb jij geen natuur om je heen of sta je open voor een onvergetelijke ervaring?

Veel Yogascholen bieden ook yoga vakanties aan in adembenemende natuur omgevingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een yoga weekend in Terschelling of de Veluwe. Maar ook een verre reis naar de Himalayas in India is een optie voor een once in a lifetime ervaring!

Zo kun jij bijvoorbeeld een yoga vakantie in Spanje boeken.

Yoga cruises

Je hoort de laatste tijd vaak dat mensen in plaats van een strandvakantie, een yoga cruise kiezen. Een cruise vakantie, maar dan in de teken van Yoga. Er zijn een aantal yogascholen die dit soort reizen organiseren.

Yoga Cruise organiseert een unieke zeilvakantie aan de Turkse kust. Een unieke cruise waarbij je elke dag minimaal 1 yogales volgt in de ochtend en de middag een andere activiteit. De lessen vinden plaats op het zonnedek van het schip of in een baai aan land. Je bevindt je midden in de natuur en je kan genieten van de mooiste uitzichten.

Een yogacruise is ideaal als je fit, energiek, stressvrij en zongebruind terug wilt komen van je vakantie!

Sup Board Yoga

'Sup' staat voor Stand-up Paddle, een van de nieuwste sporthypes. Je staat rechtop op een surfplank (in rustig water), en peddelt jezelf vooruit. Sup is naast een surf- en peddelsport vooral ook een balanssport. Naast Sup heb je ook Stand-up Paddle Board Yoga, dit is een heerlijke activiteit voor mensen die niet graag stilzitten, maar toch van zon, zee en strand willen genieten. Met suppen kom je in een flow en omdat je op het water drijft, kom je helemaal tot rust!

Voor veel mensen is normale yoga al een flinke uitdaging, des te groter de uitdaging op een surfplank. Het water maakt je instabiel, waardoor je nog meer kracht nodig hebt om in evenwicht te houden.

De surfplank is voorzien van een stevige anti-slip yoga mat. Het maakt uitglijden dus haast onmogelijk en ach...een val in het water is geen ramp!
Lamyae Aulad Ahmed

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!