20-day Fit | Dag 14 | Workout

20-day Fit | Dag 14 | Workout

Wil jij ook een planking master worden?

Foodie-ness X ‪#‎theperfectyou‬ 20-day fit challenge. Hierbij daagt Carolina van Foodie-ness samen met ThePerfectYou.nl jou uit om in 20 dagen fit & healthy te worden. Dit door gezonde recepten, stevige work-outs en tips. 

Planking workout

Ben jij er klaar voor om een fitte “planking master” te worden? Deze oefening is simple, onwijs effectief, je hebt geen trainingsmateriaal nodig en kan overal worden uitgevoerd! Het is misschien moeilijk te geloven dat een statische oefening waarin je je lichaam stil houdt zorgt voor een ontzettend sterke en gespierde core, maar het is zo!

Daarnaast train je secundair nog meer spieren in je lichaam dus ben je mooi aan het multitasken met bijna niks doen. Vandaag leg ik jullie in 2 stappen uit hoe je de planking oefening perfect kan uitvoeren!

Of je nou in de sportschool staat, thuis wil sporten of liever naar buiten gaat, Foodie-ness geeft je effectieve oefeningen die je overal kan uitvoeren. En of je nu een beginner bent of al wat langer aan “de gewichten hangt”, deze oefeningen kunnen we allemaal en zullen ons allemaal helpen om een gezond en fit lichaam te realiseren!

Start right now! STAP 1: Ga voorover liggen op de grond terwijl je a. het gewicht met je voeten opvangt b. Je onder armen op de grond plaatst, waarbij je elebogen recht onder schouders liggen en je onder armen paralel lopen aan je lichaam/plank. STAP 2: Daar gaan we! Hou je lichaam stil als een plank en zorg dat je kaarsrecht bent (pas op: de billen mogen niet te ver uitsteken).

Probeer deze plank-positie voor 1 minuut vol te houden en herhaal dit 5 keer met een pauze van 30 seconden.

Beginners: Bouw de tijd van het planken op vanaf 30 seconden naar 1 minuut. Gevorderden:  Probeer de tijd van het planken op te bouwen en de rust periode korter te maken.

Foodie-ness .

Door

15 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!