20-day Fit | Dag 7 | Gezond Recept

20-day Fit | Dag 7 | Gezond Recept

Vandaag deel ik het recept van worteltaart zonder suiker.

Foodie-ness X ‪#‎theperfectyou‬ 20-day fit challenge. Hierbij daagt Carolina van Foodie-ness samen met ThePerfectYou.nl jou uit om in 20 dagen fit & healthy te worden. Dit door gezonde recepten, stevige work-outs en tips. 

Doe je mee?

Snack 2 - Worteltaart

Op Sunday Bakingday ontstaan er altijd heerlijke snacks in de keuken van Foodie-ness en vandaag deel ik het recept van een suikervrije worteltaart! Als je opzoek bent naar de ultieme gezonde snack, dan kom je uit op wortelen. De combinatie van wortelen met een taart is natuurlijk pas echt een traktatie!

Vier jij binnenkort een feestje of wil je iemand eens verassen met “heaven on a plate” dan is deze taart echt de moeite waard. Maak deze worteltaart samen met je vriendin, moeder of zus om er nog een gezellige middag van te maken ook.

Ik vind het leuk om de vele gezondheidsvoordelen van wortelen te combineren met andere suikervrije producten die in een gezond en verantwoord voedingsschema passen. Daarnaast vind ik het fijn dat als je nu zin hebt om te snacken, je deze worteltaart in een handomdraai hebt gemaakt!

Ingrediënten:

Voor de worteltaart

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 400 gram geraspte wortels (ik heb ze kant-en-klaar gekocht, maar je kan de wortels ook zelf raspen)
  • 10 dadels, ontpit
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gram walnoten, verkruimeld
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje kaneel poeder

Voor de creamcheese topping:

  • 150 gram magere kwark
  • 2 eetlepels honing
  • ½ citroensap

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en zodra dit gesmolten is bak je even kort de dadels.
  3. Voeg allereerst de gesmolten kokosolie en de dadels in een blender of keukenmachine. Snijd de bananen in stukjes en voeg deze ook toe, gevolgd door de eieren, verkruimelde walnoten en de  geraspte wortels. Mix nu alles goed on high speed tot het 1 geheel is.
  4. Pak nu een grote kom en meng hierin de amandelmeel, havermout, bakpoeder en kaneel tot 1 droog mengsel.
  5. Voeg nu het wortel mengsel uit de blender toe aan het droge mengsel in de grote kom. Met een mixer meng je alles tot 1 fijn geheel.
  6. Doe de mix in een cakevorm en plaats dit in de verwarmde oven. Laat de cake voor 30 minuten bakken.
  7. Terwijl je cake in de oven staat maak je de creamcheese topping als volgt; doe in 1 kom de magere kwark, honing en citroensap en mix tot alles 1 luchtig geheel is.
  8. Laat de cake even afkoelen als je deze uit de oven kan halen en smeer de creamcheese over de taart. Zelf vind ik het lekker om de creamcheese pas te serveren als ik een plakje afsnijd.

 

Foodie-ness .

Door

15 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!