20-day Fit | Dag 10 | Workout

20-day Fit | Dag 10 | Workout

Lees nu hoe jij in 20 minuten klaar kunt zijn met trainen.

Foodie-ness X ‪#‎theperfectyou‬ 20-day fit challenge. Hierbij daagt Carolina van Foodie-ness samen met ThePerfectYou.nl jou uit om in 20 dagen fit & healthy te worden. Dit door gezonde recepten, stevige work-outs en tips. 

Doe je mee?

Workout 3

Iedereen weet dat het gezond is de trap te nemen in plaats van de lift, maar weet je ook in hoeverre trainen op een trap je lichaam kan verbeteren? Vandaag stel ik jullie voor aan de zogenoemde “stairs workout”, omdat dit ontzettend veel indrukwekkende voordelen kan bieden aan de conditie van je lichaam.

Het is ongelofelijk hoe simpel het kan zijn! Met het rennen op een trap gebruik je nog meer spieren dan rennen in het algemeen, omdat je met elke stap je lichaam omhoog brengt. Er is altijd ergens een trap in de buurt, dus lees nu hoe jij in 20 minuten klaar bent met trainen.

Of je nou in de sportschool staat, thuis wil sporten of liever naar buiten gaat, Foodie-ness geeft je effectieve oefeningen die je overal kan uitvoeren. En of je nu een beginner bent of al wat langer aan “de gewichten hangt”, deze oefeningen kunnen we allemaal en zullen ons allemaal helpen om een gezond en fit lichaam te realiseren!

Start right now!

  1. Begin met een warming up van 5 minuten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld op gemiddeld tempo (50%) gaat hardlopen.
  2. Herhaal het volgende circuit 3 keer:
  3. Sprint de trap op en terug voor 1 minuut
  4. Loop de trap op terwijl je bij elke stap 1 trede overslaat voor 1 minuut
  5. Stap een trede omhoog met beide voeten om vervolgens weer 1 trede terug te stappen. Wissel hierbij van voet en doe dit voor 1 minuut
  6. Stap met 1 been 1 trede omhoog en kick met je andere been je knie omhoog. Stap weer terug naar je start positie en wissel nu van been voor 1 minuut
  7. Rust 1 minuut uit voor je aan de volgende ronde start!
  8. Herhaal dit 3 keer en sluit af met een cool down van 5 minuten uitlopen – heel belangrijk voor je spieren!

Beginners: Neem 1,5 minuut rust. Gevorderden:  Neem 30 seconden rust.

Summer body 2015 is in the making, girls!

Foodie-ness .

Door

15 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!