Mantra Yoga

Mantra Yoga

Het hardop of in gedachten herhalen van mantra's, heeft het effect?

Mantra Yoga is een yogastijl binnen yoga waarbij de herhaling van mantra's een belangrijk onderdeel vormen. Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak, lettergreep of spreuk met een magisch effect.

Het chanten, ofwel het hardop of in gedachten herhalen van mantra's, is een middel waarmee een yogi de staat van z'n bewustzijn wil veranderen.

WIST JE DAT: Als de mantra ritmisch wordt gezongen, wordt het ook wel een japa genoemd..

Verander je bewustzijn

Het woord mantra komt van de Sanskrietse woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest). Mantra's worden veelal gezongen tijdens meditaties, offerplechtigheden of trouwceremonies door de Pandits, Brahamana's en soortgelijke heiligen.

In vroegere tijden zoals het 'saty-yuga' (de gouden tijd), duizenden jaren geleden konden brahmanen de mantra's op zo'n perfecte manier uitspreken dat er direct een effect waarneembaar was. Maar dat wil niet zeggen dat mantra's oude begrippen zijn, die enkel effect hebben op de vroegere personen uit het verleden.

Door onderstaande mantra te chanten zou je ziel gereinigd worden van alle stoffelijke besmettingen.

HARE KRSNA HARE KRSNA KRSNA KRSNA HARE HARE HARE RAMA HARE RAMA RAMA RAMA HARE HARE

WIST JE DAT: Hoewel het woord mantra uit het Sanskriet komt, worden in feite in alle religies verschillende mantra's gebruikt voor verschillende doelen.

Mantra Ohm

Ohm is het bekendste basismantra, afkomstig uit het hindoeïsme. Het chanten van het woord Ohm heeft een diepe betekenis. De trilling van deze klank heeft namelijk een verheffende werking op de trilling van je lichaam, waardoor een hoger bewustzijn wordt bereikt.

Benieuwd naar het chanten van mantra's? Beluister dan het onderstaande filmpje.

Jessica Jansen

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!