DIY stoffen mand - Deze mand maak je voor maar 5 euro!

DIY stoffen mand - Deze mand maak je voor maar 5 euro!

Een budget-friendly DIY-project

Een simpele maar toch opvallende en stoere mand om te DIY-en! Denk jij nou ook altijd bij die DIY's van: ja, hartstikke leuk hoor, maar hoeveel kost het mij uiteindelijk? Voor hetzelfde geld kan ik simpelweg naar de winkel. In sommige DIY is dit zeker het geval, maar deze is gelukkig zeer budget-friendly. 

Credit: The Red Threat Blog

Klinkt vijf euro je aangenaam in de oren? Vooral als je daarmee deze supergave mand kan fabriceren? Ja hé, dat dachten wel al!

Met wikkeldraad in een kekke neonkleur is dit jouw nieuwe eyecather!

DIY stoffen mand

Deze mand maak je voor maar 5 euro!

 

Benodigdheden

  • ongeveer 10 meter strook stof in een coole neonkleur
  • lange stroken in een basiskleur
  • schaar
  • breinaald

[gallery columns="1" link="none" ids="60917"]

Credit: The Red Threat Blog

Ok, aan de slag!

Stap 1:  Een beginnetje

Neem zowel je basiskleur als het neonstofje in je hand en draai de neonkleur een aantal kleur om je basiskleur heen. Vouw nu je basiskleur dubbel en stik dit al goed vast. Als het goed is, heb je nu een dubbelgevouwen stukje omhuld met een lekker neonkleurtje. Perfect!

[gallery columns="1" link="none" ids="60920"]

Credit: The Red Threat Blog

Stap 2: Rond en rond

Blijf het draad ronddraaien en vast stikken zodat je beginnetje steeds groter en groter wordt. Check de foto's goed zodat je zeker weet dat je op het goede pad zit! Bij deze stap is het belangrijk dat de stiksels goed stevig en strak zitten.

Stap 3: Het wordt een mandje!

Ben je tevreden met de grootte van de onderkant? Dan is het tijd om de hoogte in te werken! Leg je stroken basisstof in plaats van aan de zijkant steeds wat meer stapelend omhoog. Stik het vast en blijf wederom ronddraaien totdat je jouw gewenste hoogte hebt. Bij deze stap mogen de stiksels wat losser zitten dus rustig aan ermee, je moet immers ook goed uitkomen met je touw.

[gallery columns="1" link="none" ids="60919"]

Stap 4: Netjes afronden

Maak een mooi einde door simpelweg het laatste strookje te weven tussen de lagen stof eronder. Stik hierna nog even stevig vast en klaar ben je! Het zijn niet veel stappen maar wel even goed lezen en opletten allemaal, maar dan heb je ook wat!

[gallery columns="1" link="none" ids="60918"]

Credit: The Red Threat Blog

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!