Negatief denken stoppen - Lees onze tips!

Negatief denken stoppen - Lees onze tips!

In het leven bewandelt ieder zijn eigen pad. Je maakt een hoop dingen mee, zowel positieve als negatieve. Hoe ga jij ermee om?

In het leven bewandelt ieder zijn eigen pad. Je maakt een hoop dingen mee, zowel positieve als negatieve. Het ene moment ben je dolgelukkig, geniet je van het leven en voel je je vrolijk. Maar voor je het weet komt er stress om de hoek kijken. 

Dit kan leiden tot spanning en uitputting. Er is veel te doen en te weinig tijd. Het is dan erg verleidelijk om negatieve ‘toxische’ gedachtes te hebben.

Toxische gedachten activeren negatieve en onrustige emoties. Hierdoor ontstaat een toxische afscheiding van bepaalde klieren die het menselijk lichaam in stress brengt.

Toxisch denken

Wanneer je niet goed in je vel zit is het logisch dat je hier de reden achter zoekt. Maar spanning, uitputting, ellende of zelfs depressie zijn geen ‘problemen’ die kunnen worden opgelost.

Je kunt ze wel voelen, want het zijn de emoties die je geest weerspiegelt op het lichaam.

In dit geval zijn er onderliggende processen gaande die je moet aanpakken. De meeste mensen die achter de reden willen komen gaan kritisch nadenken over henzelf.

Laat los

Op een gegeven moment merk je dat je ongelukkig bent, maar je wilt natuurlijk gelukkig zijn. Je wordt je bewust van jouw gevoel en in je hoofd zullen alle gedachten rondgaan over hoe je toch weer gelukkig kunt worden.

Wat is er mis met me? Waar ging het fout? Vragen als deze zijn hard en zelf-destructief. Daarnaast wil je op dit soort vragen ook antwoorden, maar die kun je jezelf niet altijd geven.

Sommige mensen denken dat als je er maar lang genoeg over piekert de oplossing vanzelf aan komt waaien. Besef je dat dit veel meer energie kost dan accepteren dat je ongelukkig bent.

Onderzoek toont aan dat piekeren ons vermogen tot het oplossen van problemen vermindert. Piekeren is het probleem, niet de oplossing!

Laat de gedachtes los. Dat verkleint de kloof tussen waar je nu bent en waar je graag naar toe wilt. Dat gebeurt vaak in een handomdraai doordat in je onderbewustzijn het probleem in stukjes wordt opgelost. Het is een erg krachtige manier van het oplossen van problemen.

Onthoud

Probeer uit de vicieuze cirkel te komen van negatief denken. Relativeer jouw huidige situatie, want door te relativeren, geef jij jezelf de mogelijkheid om uit die negatieve gedachtespiraal te komen.

 Puur bewust leven overstijgt ‘denken’.

Op deze manier kan jij met een nieuwe en frisse blik naar de wereld kijken en kan jouw leven een stuk beter worden!

TIP: Mindfulness kan jou hierbij helpen.
Lisa Noya

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!