Dromenvanger maken - in 4 simpele stappen!

Dromenvanger maken - in 4 simpele stappen!

In slechts vier stappen maak jij deze dromenvanger!

Een dromenvanger houdt nare dromen tegen en zorgt voor een goede nachtrust. Deze oude traditie is afkomstig van de Ojibweg, een indianenstam uit Noord-Amerika. Of je hier nou in gelooft of niet, dromenvangers verdienen altijd een plekje in jouw huis. Ze staan namelijk ook hartstikke leuk als decoratie. 

Dromenvanger maken - Dit heb je nodig

  • Ronde (metalen) basisvorm
  • Gehaakt kleedje/onderzetter
  • Touw van wol of suède in verschillende kleuren
  • Veren en kralen
  • Schaar

Dromenvanger maken - Aan de slag

Stap 1

Wikkel het touw om de ronde vorm heen. Zorg ervoor dat je de wol goed strak trekt anders blijft het metaal zichtbaar. Als je klaar bent knoop je de wol vast aan de ring. Breng op de eindknoop nog een druppel lijm aan, dan kan de knoop écht niet meer los raken. 

Stap 2

Nu is het tijd om het gehaakte kleedje te bevestigen aan de ronde basisvorm. Knip ongeveer vijf kleine touwtjes af, hiermee maak je het kleedje vast.

Zorg ervoor dat de punten gelijk verdeeld zijn en haal de touwtjes door 5 punten van het kleed heen. Maak het touw vast met dubbele knopen en knip het touw wat je overhoud af.

Stap 3

Zodra het web van de dromenvanger helemaal compleet is, wordt het tijd voor het leukste onderdeel: de versiering! Knip verschillende lengtes touw af in de kleur die jij mooi vindt en rijg hier kralen doorheen. Maak de touwen af door een veer aan het einde vast te knopen.

Het leuke aan deze DIY is dat je de dromenvanger helemaal kunt aanpassen naar je eigen stijl. Kies jouw favoriete kleur, veer en/of edelsteen!

Je kunt de kralen op verschillende hoogtes bevestigen aan de touwen, maak een knoop in het touw op de plek waar jij de kraal wilt laten hangen.

Stap 4

Bevestig nu de versierde touwen aan de onderkant van de dromenvanger, dit doe je weer met een knoopje. De dromenvanger moet mooi kunnen hangen, pak een stuk touw en maak die vast aan de bovenkant. Let goed op de lengte van het touw en zorg dat dit lang genoeg is.

Lisa Noya

Door

22 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!