Januari blues - Begin de maand februari goed!

Januari blues - Begin de maand februari goed!

Haal het beste uit de maand februari.

Januari is bijna voorbij en dat betekent een nieuwe maand. Het voorjaar komt eraan en dat betekent nieuwe kansen en inzichten. Om het meest uit je dagen te halen hebben wij 5 tips voor jou op een rijtje gezet. Zo maak jij het nog makkelijker voor jezelf om te bereiken wat je wilt en optimaal te genieten van het leven!

1. Haal het meest uit je dag

Een dag heeft slechts 24 uur. Probeer je tijd goed te benutten en het meeste uit je dag te halen. Dit doe je door niet al te laat naar bed te gaan en vroeg op te staan. Probeer een ritme te zoeken die bij jouw levensstijl past. Op deze manier kan jij je tijd zo efficiënt mogelijk benutten.

2. Stel doelen op

Zet voor jezelf op een rij wat je deze maand wilt bereiken en hoe je dat gaat realiseren. Zie je doelen als een uitdaging en niet als een vereiste. Zo krijg jij veel meer zin om ze na te komen.

We overschatten vaak wat we willen doen. Onthoud: je kunt vaak niet alles doen wat je voor ogen hebt en al helemaal niet allemaal tegelijk.

Het voordeel van doelen stellen? Je krijgt er positieve energie van. Probeer wel te variëren met je doelen op je lijstje.

3. Geniet van het moment

Je leeft nu! Jouw geluk schuilt zich in het moment en niet in de toekomst. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik in de toekomst leef. Dit is zonde want op deze manier verlies je het oog voor alle mooie dingen die er nu gebeuren. Sta stil en leef in het moment.

Door bewust te leven zul je meer genieten van het leven en je gelukkiger voelen.

4. Doe leuke dingen

We leven in een snelle wereld waar de tijd door onze vingers glipt. Je bent druk met werken, het gezin en andere activiteiten. Het is belangrijk om hiernaast ook tijd vrij te maken voor leuke dingen. Zo kan jij even ontsnappen aan de dagelijkse routine.

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!

Denk eens na.. Waar word jij blij van? Is dat een goed boek lezen of juist een toffe stad bezoeken? Gun jezelf dat leuke moment ook.

5. Stap uit je comfort zone

Wist je dat je veel meer kunt bereiken als je uit je comfort zone stapt? Denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden! Je comfort zone is hét plekje waar jij je prettig en veilig voelt. Het idee om hier uit te stappen kan beangstigend zijn, maar het zal je op den duur juist zelfvertrouwen geven.

Er liggen talloze kansen voor jou in dit leven, maar je moet ze wel zien en durven aan te gaan.

 

Lisa Noya

Door

04 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!