Kashmir yoga bij Advaita yogaschool

Kashmir yoga bij Advaita yogaschool

Wij, Rosalyn en Jessica, van de redactie van ThePerfectYou.nl mochten een lesje Kashmiryoga volgen bij Yogaschool Advaita in Rotterdam. We werden vriendelijk onthaald door Marianne, oprichtster van deze yogaschool. Eigenlijk voelden we ons meteen welkom én thuis. We pakten een matje, een meditatiekussen én een heerlijke deken. Het was tijd om te beginnen!

Credit: Bubbletechblog

Wil je meer weten over Marianne? Lees dan hier haar biografie. Nieuwsgierig naar hoe wij het lesje Kashmiryoga hebben ervaren? Lees hieronder onze ervaringen.

LEES OOK: Kashmir yoga - om écht te voelen wat er in je speelt

Ervaring als beginner

Rosalyn: Ik heb nog nooit aan yoga gedaan. Met je handen in de lucht en heel hard 'mmmmm' roepen en een namasté van de yoga-instructeur was mijn beeld. Toch leek het mij ontzettend leuk om een lesje yoga te gaan volgen. Toen ik binnenstapte, vond ik de sfeer direct heel prettig. Iedereen ging zitten in een houding die hij/zij lekker vond.

Hierna begon de les op een hele rustig manier. En dat bleef zo! In een heel rustig tempo, leerde je gedurende het uur alles van je af te laten zakken. Ik voelde zelfs de stress van die dag van mij afzakken. De laatste houding was de zogenoemde lijkhouding. Hierbij kregen we ook een deken over ons heen. Ik was toen zo rustig, dat ik bijna in slaap viel! En aan het einde dronken we in alle rust nog een kop thee mét een stukje chocolade.

Als beginner vond ik het een hele bijzondere ervaring. Je hebt natuurlijk heel veel soorten yoga, maar bij yogaschool Advaita geven ze een hele rustige vorm van yoga. Het eerste half uur vond ik dit nog best wel ongemakkelijk en duurde het even voordat ik mijn houding én mijn rust kon vinden. Maar voor een -altijd druk en stressvol persoon- als ik, is dat uurtje echt tot rust komen best wel heel erg goed!

[gallery link="file" columns="2" ids="80379,80382"]

Credit: Peekyou, Etsy

Ervaring als gevorderde

Jessica: Normaal gesproken beoefen ik Hatha Yoga. Kashmir Yoga is dé rustigere versie van Hatha Yoga. Een héél stuk rustiger kan ik wel zeggen. Ik vond het een heerlijke les waar Yoga & Meditatie samenkwamen, die me nog dichter bij mezelf bracht én me nog dieper in ontspanning bracht.

Doordat alle yogaoefeningen op zo'n rustige manier worden uitgevoerd, kun je écht goed voelen. Normaal gesproken als ik in een asana (yogahouding) sta duurt het 30 a 40 seconden en kan ik er weer uit. De onbalans, de zwaarte, de pijntjes hoef ik maar even te voelen, want de volgende asana staat weer op het programma. Bij deze vorm van yoga was dit wel even anders.

Je nam een asana aan en hierin bleef je een aantal minuten zitten. Op het moment dat je uit de asana mocht komen, voelde ik me zó zwaar dat ik voor mijn gevoel bijna niet meer overeind kwam. Zo merk je wat diepe ontspanning met je doet. Het laat je écht voelen wat er in je leeft. Uiteindelijk zul je een steeds lichter gevoel krijgen. Zeker een aanrader voor iedereen die eens van versnelling 5 naar versnelling 1 wil!

Yogaschool Rotterdam

Wil je ook eens een lesje van Kashmir Yoga ervaren? Dat kan! De volgende dagen en tijdstippen ben je van harte welkom:

Maandagochtend MEDITATIE 9.30-10.45 uur Maandagochtend YOGA 11.00-12.15 uur Maandagavond YOGA 20.00-22.00 uur Dinsdagavond MEDITATIE 19.00-20.15 uur Dinsdagavond YOGA 20.30-21.45 uur Donderdagavond YOGA 19.00-20.15 uur

Het adres: Lisplein 7, Rotterdam Noord.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

26 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!