Beginnen met Yoga - Waarom je dit niet zou moeten doen

Beginnen met Yoga - Waarom je dit niet zou moeten doen

De meesten die Yoga beoefenen roepen het van de daken: Yoga is hét hélemaal. Maar naast alle voordelen heeft Yoga ook een andere, donkere kant.

Credit: Piccsy

Waarom je niet zou moeten beginnen met Yoga.

1. Daar gaat het fastfood

Als je Yoga gaat beoefenen word je steeds bewuster van het feit wat bepaalde voeding met je lichaam doet. Je zult merken dat je anders gaat eten en dat de meeste fastfood producten plaatsmaken voor voedzame producten.

2. Daar gaan je late avondjes

Je merkt op hoe belangrijk het is dat je lichamelijk genoeg ontspanning krijgt én dus ook genoeg slaap. En de uren voor 00.00 uur tellen dubbel, zeggen ze wel eens. Daar ga je dan, van nachtbraker naar vroege vogel.

3. Zeg je drama in het leven maar gedag

Door het beoefen van Yoga en Meditatie word je je bewust van je eigen gedachtes. Zoveel gedachtes die je maar voor waar aanneemt en die je meer drama geven in het leven dan nodig.

Je gaat inzien welke dingen wel en welke dingen niet belangrijk zijn. Je neemt niet alleen afscheid van je eigen drama, maar laat ook anderen inzien dat hun drama niet altijd nodig is.

[gallery link="file" columns="2" ids="79468,79465"] Credit: Theberry Originals

4. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven

Door Yoga en Meditatie leer je jezelf goed kennen. Je krijgt als het ware een spiegel voor. Hierdoor ga je zien dat alle verantwoordelijkheden van jouw leven bij jezelf liggen.
Een ander de schuld geven heeft dus helemaal geen zin, want het enige dat je kunt veranderen is jezelf. Maar als jij toch liever een ander de schuld in de schoenen schuift? Dan moet je echt niet met Yoga beginnen.

5. Plezier van het beoordelen wordt je ontnomen

Ook leer je dat als je mensen beoordeelt dat meer zegt over jezelf dan over de ander. Elke keer als jij de neiging hebt om iemand te beoordelen, beoordeel je niet meer maar ga je aan het werk met jezelf.
Durf jij dit aan te gaan?

6. Daar gaat je garderobe

Je gaat inzien dat je goed genoeg bent zoals je bent. Daar heb jij niet 1000 verschillende kledingsetjes voor nodig.

7. Huilen in het openbaar wordt gewoon

Als je liever niet je emoties deelt in het openbaar moet je niet op Yoga gaan. Want juist bij Yoga leer je dat emoties, wanneer ze ook opkomen, er gewoon mogen zijn.

[gallery link="file" columns="2" ids="79480,79479"] Credit: Originals / Gaiahealthblog

8. Je gaat voelen

In contact komen met je lichaam betekent dat je meer in contact komt met je geest. Dit zal onvermijdelijk leiden tot weggestopte gebeurtenissen en emoties. Als je iemand bent die liever wegloopt voor de realiteit, moet je jezelf afvragen of je die confrontatie wel aandurft.

9. Het opent je hart

Als je Yoga beoefent merk je waar je 'stijve plekken' zitten. Dit maakt je bewust van je lichaam. Deze minder flexibele plekken kun je, doormiddel van yogahoudingen, flexibeler maken.

Hoe flexibeler je wordt, hoe opener je heupen en je schouders worden. Uiteindelijk zal dit zorgen dat je hart zich opent, zodat je beter liefde kunt geven én ontvangen.

10. Je wordt vriendjes met jezelf

Alles waarmee jij jezelf tekort doet ga je langzaam afscheid van nemen. Denk hierbij aan negatieve gedachtes, negatieve woorden en fastfood. Waarom?

Omdat je bent gaan inzien dat het gewoonweg niet goed is de relatie met jezelf, je zelfvertrouwen. Je verdient nu eenmaal het beste van het beste in dit leven. Vind je ook niet?

En zolang je niet superlief bent voor jezelf, wordt het een lastige opgave om ook superlief voor een ander te zijn.

Beginnen met Yoga

Credit: Maydesign

Conclusie

Hopelijk kun je de grappige insteek van dit bericht voelen! Natuurlijk zijn er ook mensen die Yoga beoefenen die nog drinken, roken, vloeken en minder voedzaam voedsel tot zich nemen, maar toch zijn ook zij bewuster gaan leven.
Onthoud: elke kleine verandering maakt al een groot verschil én is een stap in de goede richting, namelijk het steeds meer gaan houden van jezelf!
Jessica Jansen

Door

30 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!