Geïnspireerd blijven met deze vijf tips

Geïnspireerd blijven met deze vijf tips

Inspiratie hebben geeft je de energie en kracht om jouw taken te volbrengen. Het is alles wat jou bij jezelf brengt. Voor mij is het belangrijk om geïnspireerd te blijven omdat ik een creatieve studie volg.  Credit: Kimberly Genevieve

Misschien heb jij wel een baan of hobby waar je graag geïnspireerd voor wilt blijven, maar is dit niet altijd even makkelijk. Dat kan. Soms heb je gewoon een inspiratieloze dag waarop het allemaal even niet wil lukken.

Met deze vijf tips blijf jij geïnspireerd. 

1. Sta open

Sta open voor alles om je heen, dan zal inspiratie veel sneller op je af komen. Door er voor open te staan roept het de creativiteit in je wakker.

Inspiratie is overal en is er in verschillende vormen. Dit kan voor iedereen iets anders zijn, denk aan de natuur, muziek, dans of tijdschriften.

2. Voel geen druk

Presteren onder druk kan soms best lastig zijn. Je wilt geïnspireerd zijn maar het lukt gewoon niet. Laat je niet gek maken door deadlines en doelen. Zodra je je gespannen voelt, werk je jezelf tegen.

Probeer de druk van je af te zetten en niks te forceren. Als de spanning te hoog op loopt zal het ten koste gaan van je creativiteit, werkplezier en effectiviteit. Dat is toch zonde! Houd vertrouwen in je eigen innerlijke kracht.

 

3. Kijk om je heen

Inspiratie hoeft niet alleen maar uit jezelf te komen. Het is best oké om eens af te kijken bij anderen. Dit doe ik bijvoorbeeld vaak genoeg met kleding kopen. Sommige mensen zijn de trends toch altijd voor, ik heb er dan ook geen moeite mee om hetzelfde jurkje te kopen.

Bewonder jij iemand om zijn schrijf- of sporttalent? Verdiep je dan in diegene en kom erachter waar zij hun inspiratie vandaan halen. Probeer dit om te zetten naar je eigen hand.

4. Doe iets creatiefs

Kies voor ontspanning en ga eens creatief knutselen. Even weg achter die computer of boeken. Begin aan een leuk DIY-project dat iets te maken heeft met hetgeen waar jij geïnspireerd van wilt raken.

Geen zin in een DIY? Ga dan schilderen, fotograferen of maak een mood board. Op deze manier kom je helemaal toe aan ontspanning en laat je jouw gedachtegang even rusten. Die inspiratie komt vanzelf wel.

5. Verander jouw werkplek

Werk jij vaak in dezelfde (niet-inspirerende) ruimte? Dan is het tijd om daar een twist aan te geven. Fleur jouw plek op met je lievelingsbloemen, hang wat leuks aan de muur en maak er iets gezelligs van.

Zo word je helemaal vrolijk en is het ook wat meer ‘eigen’. Het is bewezen dat je creatiever bent als je in een mooie werkomgeving werkt.

Lisa Noya

Door

16 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!