9 dingen die gelukkige mensen anders doen. Zo geniet je meer van het leven

9 dingen die gelukkige mensen anders doen. Zo geniet je meer van het leven

Hoe gelukkig je bent ligt niet aan omstandigheden. Dit heb je zelf in de hand. Hierbij de dingen die gelukkige mensen anders doen.

Hoe kan het dat ieder mens in dezelfde situatie toch anders naar het leven kijkt? Dat komt omdat iedereen vanuit zijn eigen kader kijkt. Mensen die van het leven houden accepteren het leven zoals het is én zullen daardoor positiever in hun schoenen staan.

Lees hier de dingen die mensen, die van het leven houden, anders doen.

Ze doen niet hun best om leuk gevonden te worden

Wat een ander van ze vindt maakt hen niet zo heel veel uit. Zolang ze maar blij zijn met zichzelf. En wees eerlijk, dit is een heel mooi uitgangspunt. Je moet het tenslotte in dit leven met jezelf doen. Het leuk willen gevonden worden door mensen kan je zoveel moeite kosten én je uiteindelijk nog niet geven wat je ervan had verwacht. Een onbegonnen zaak.

Make yourself happy

Ze doen dingen omdat ze het zelf graag willen

Dus niet omdat het zo hoort! Je omgeving kan jou soms in een bepaalde richting duwen, waarvan jij denkt dat dit de juiste is. Maar niets is minder waar. Ieder heeft en volgt dus ook zijn eigen pad.

Heel belangrijk: jij moet dit leven zo leven zodat jij er plezier in hebt. Door dingen te doen omdat je denkt dat ze horen kun je jezelf heel ongelukkig maken. Zonde van je kostbare tijd.

Take time to do what makes your soul happy

Ze houden van hun vrienden, maar zijn niet afhankelijk

Super leuk als je die ene leuke vriend weer zal gaan zien! Maar de dag voor jullie 'date' zegt hij af. Geen probleem, jij begrijpt en accepteert de situatie én nog belangrijker: je bent er niet door uit het veld geslagen. Dus op dat moment vind je het misschien wel jammer, maar jij kunt die knop omzetten en kunt vervolgens genieten van die heerlijke vrije dag!

If you make friends with yourself you will never be alone

Ze mogen iemand om wie ze zijn

Niet om wat diegene doet! Dus wat voor een baan je hebt óf misschien wel geen, ze accepteren je helemaal zoals je bent. 'Héérlijk even die tijd voor jezelf nu je niet aan het werk bent!' Ze zien overal het positieve van in.

The only way to do great work is to love what you do

Ze proberen je niet te veranderen

Het willen veranderen van mensen is verspilde energie, want iemand verandert pas wanneer zij of hij het zelf pas wil/inziet. Inplaats daarvan leren ze omgaan met de persoon wie jij bent.

You're already perfect for me
quote celebrate every tiny victory

Ze leven in het moment

Wat er gisteren was is geweest en wat de dag van morgen brengt is een verrassing. Het enige wat je hebt is het hier en nu. Geniet dan ook van dit moment! Tuurlijk mag je soms even terugblikken én ook vooruit, maar blijf niet te lang dagdromen.

It's all happening now

Ze hebben grote dromen en doelen

Ook al leven ze in het moment wil dat niet zeggen dat ze geen dromen en doelen hebben. Echter, dromen en doelen maak je waar door nu al de verandering toe te passen die de uiteindelijke droom of het uiteindelijke doel zal verwezenlijken. Dit gebeurt namelijk altijd in kleine stapjes.

If you can dream it, you can do it

Ze zien de wereld als één grote speeltuin

Waarin alles kan en mag, voor iedereen! Als jij de wereld zo gaat zien, dan wordt het een fijne plek om te mogen zijn. Doe je dit niet én ga je alle negatieve aspecten uitvergroten, dan zul je zien dat die gedachten ook in je leven zullen voortkomen. Vrijheid maakt plaats voor beperking.

Freedom is a state of mind

Ze accepteren het leven

En daarmee dus ook de dood. Het leven is vergankelijk, het is continue aan het veranderen. Geen enkel moment is hetzelfde en zal ooit hetzelfde zijn. Probeer hier dan ook niet aan vast te houden. Momenten van verdriet en boosheid wil je altijd zo graag mogelijk weer weg zien vagen, daarentegen mag het gelukkige gevoel altijd zijn. Maar dit alles omvat het leven, accepteer dus ook alle momenten die er zijn.

Because that’s life, you know? Good and bad. You can’t have one without the other. The bad brings out the good in us, and the good can be corrupted by the bad. It’s always a struggle—to fight for the good, so it tips the scale.
Jessica Jansen

Door

04 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!