Kerstboom optuigen zonder ruzie met je lief!

Kerstboom optuigen zonder ruzie met je lief!

Hoe tuig je de boom op, zonder gedoe? 6 tips om zonder ruzie te werk te gaan!

Je houdt echt wel van kerst, maar die kerstboom optuigen is een ander verhaal. Terwijl je met je lief woorden hebt over de slingers, heeft die kleine al 5 ballen gebroken en is de kat in het kerststalletje gaan liggen. Help! 

Het opbouwen van de kerstboom is best lastig waardoor heel veel mensen het ervaren als een rot klus. Dat hoeft helemaal niet! Met deze tips wordt het opbouwen van de boom een gezellige bezigheid.

Keep calm and dress up that tree!

1. Overleg voor (en dus niet tijdens!) het optuigen

Hij wil heel veel blauwe ballen, jij wilt heel veel wit, hij wil veel slingers, terwijl jij dit jaar eerder zat te denken aan strikjes.. Pfff! Als jullie het hier pas over gaan hebben tijdens het optuigen dan ontstaat er gegarandeerd een eindeloze discussie. Niet doen dus!

Het beste is om van te voren met elkaar te beslissen wat jullie dit jaar gaan doen. Denk daarbij niet alleen aan jouw wensen, maar sluit compromissen. Zo voorkomen jullie de discussie tijdens het optuigen en hebben jullie op dat moment alle tijd om dit gezellig met elkaar te doen.
Een kerstboom met warm licht staat altijd zo sfeervol. 

2. Geef de kids hun eigen boompje

Ze bedoelen het echt goed en willen met al hun liefde en grijpgrage vingertjes helpen met optuigen van de boom, maar het is voor jullie best lastig als de kids 'in de weg' lopen. Geef ze daarom een eigen taak; bij verschillende winkels verkopen ze mini kerstbomen en plastic ballen.

Laat ze lekker hun eigen boom versieren met leuke ballen of andere hangertjes en laat ze vervolgens de boompjes op hun kamertje zetten. Zij zijn wel even zoet en in de tussentijd kunnen jullie rustig de grote boom optuigen.

3. Werk altijd van boven naar beneden

Het klinkt cliché, maar dat is niet voor niets zo. Het is gewoon echt de beste manier om de boom op te tuigen. Wanneer je onderin begint heb je later een grotere kans dat je er dingen uit stoot.

Daarbij kun je met de lichtjes een betere verdeling maken wanneer je van boven naar beneden werkt en krijg je eerder een idee van hoe de hele boom er uit gaat zien.

4. Ga georganiseerd aan het werk

Leg de spullen die je in de boom wilt hangen allemaal geordend klaar voordat je gaat beginnen met versieren. Het optuigen wordt er niet leuker op wanneer jij tijdens het optuigen drie kwartier moet zoeken naar die ene glitter bal die jij graag rechts in het midden wilt ophangen. 

Gebreide witte kerstballen geven een prachtig effect in een donkere kerstboom.
Leg alles voor het pakken en je zult zien hoe snel en gemakkelijk die boom klaar zal zijn!

5. Eet die dag zijn lievelingseten

Zeker weten dat hij extra zijn best gaat doen om jou te helpen als hij weet dat jij 's avonds zijn lievelingseten gaat maken. Voor wat hoort wat en dat weet hij ook! Verwen hem met zijn favoriete maal en hij zal jou helpen de boom perfect op te tuigen.

6. Have fun, smile, enjoy! It's x-mas time!

Het is kerst, dus geen tijd voor moeilijk gedoe en stress. Zet je relaxmodus aan en ga lekker lol maken! Zet die kerstmutsen op tijdens het optuigen van de boom, versier elkaar met lichtjes, trek zo'n te foute kersttrui met rendier aan en klim op zijn nek om de piek op de boom te zetten.

MERRY X-MASS!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!