Hoe krijg je meer levensenergie? Het antwoord is Ki

Hoe krijg je meer levensenergie? Het antwoord is Ki

Als therapeut vind ik het belangrijk om te blijven zoeken naar handige doe-het-zelf tips voor de vrouwen die bij mij komen. Gewoon simpele dingen die je in het dagelijks leven kunt toepassen zonder daar veel moeite voor te doen. Zo kwam ik via via bij een workshop Ki.

Credit: Stephynow

Wat is Ki?

Ki is de levensenergie die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Blijkbaar bezitten wij allemaal de mogelijkheid om op deze energie aan te sluiten, maar zijn we vergeten hoe we hier gebruik van kunnen maken. Lastig is het wel dat Ki niet tastbaar is, maar hoe gek het ook klinkt na een paar keer oefenen voelde ik toch echt een soort tinteling in mijn handen.

Een gezonde, onbelemmerde Ki-stroom geeft je toegang tot jou onbeperkte innerlijke kracht. Je voelt je krachtig en kan meer aan dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Door Ki voel je je energieker en handel je vanuit een natuurlijke rust. En als ik zo eens om mij heen kijk naar deze drukke prestatie maatschappij is deze levensenergie helemaal zo gek nog niet! Dus wat moeten we er nu voor doen om Ki te ervaren? Eigenlijk is het heel simpel.

Ki

Credit: Stephynow

4 Ki principes

  1. Aandacht in je Ki-punt laten rusten: het Ki-punt is de plaats waar de verbinding tussen jou en het universum wordt gelegd. Het punt bevindt zich drie platte vingers onder je navel. Laat je aandacht, ademhaling en je gewicht in dit punt rusten. Adem in via dit punt en uit via dit punt en voel de energie stromen.
  2. Ontspan volledig: we leven in een drukke maatschappij waar mensen zich opwinden en we proberen te vechten tegen de omstandigheden. Hierin ligt de oplossing. Begin met de situatie te accepteren, zoals die is. Dan kun je vanuit ontspannenheid gaan leven. Een goede oefening is: stel je voor dat je een groot stuk bevroren ijs bent. Voel die spanning in je lichaam en stel je daarna voor dat, deze spanning, van je af smelt.
  3. Houd het gewicht aan de onderkant: met opgetrokken schouders van de spanning door het leven gaan is eigenlijk een continu gevecht met de zwaartekracht. Het gevecht met de zwaartekracht moet je niet aangaan. Het kost je veel energie en je wint dit nooit. Daarom hoort het gewicht ook aan de onderkant thuis. Als je zit, voel het contact tussen de zitting en je billen. Bij het slapen probeer je als het ware te verzinken in je matras.
  4. Ki naar buiten laten stromen: hierdoor stimuleer je een optimaal contact met het universum en los je blokkades in je lichaam op. Door het stromen word 'oude' Ki vervangen door 'nieuwe' Ki. Je kunt je voorstellen dat je arm een brandslang is waardoor er oude Ki wegstroomt. Steek je arm schuin naar voren en stel je voor dat er door je arm een sterke waterstroom naar het oneindige spuit. Je zult vanzelf gaan voelen dat er een Ki stroom in je lichaam op gang komt.

Mijn ervaring met Ki

De workshop was leuk, een grote groep mensen en een relaxte sfeer. Wellicht komt dit ook door Hans Peter Roel. Hij bezit een rust en zelfverzekerdheid en beweegt voor de groep heel relaxed. Hij weet wat hij je gaat vertellen en vooral gaat laten ervaren.

Hans Peter Roel is een man met een missie: Ki onder de aandacht brengen bij mensen om zo een mooiere wereld te creëren. Om Ki helemaal te kunnen integreren in je leven adviseert hij om dit 108 dagen lang 3 x 3 minuten per dag toe te passen. Who's in?

Yvette Overbeeke

Door

14 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!