Sjieke sieraden - Waarom wij van parels houden

Sjieke sieraden - Waarom wij van parels houden

'Diamonds are forever,' zong Shirley Bassey voor de film James Bond. Hetzelfde is met parels. Wanneer jij echt een mooie parel hebt aangeschaft, kan deze voor lange tijd jou dierbaar zijn. Niet alleen kan het een mooie herinnering krijgen, maar een parel staat ook ontzettend mooi. Het is de final touch zijn voor jouw outfit. 

Wist je dat parels voornamelijk door oesters en slakken worden gemaak? Deze parels worden dan opgevist en gebruikt al (soms) peperdure, maar sjieke sieraden.  Waarom is de ene parel (sieraad) duurder dan de ander? Dat hangt precies af van zeven factoren. Namelijk de glans, vorm, kleur, grootte, perfectie, symmetrie, structuur en parelmoer.

TIP: Een parel staat mooi, chique en elegant! Je kunt net zoals zeeduikers en parelduikers op zoek gaan naar de perfecte parel, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een parel gemakkelijk aanschaffen!

Madame Chanel

Coco Chanel begon met het dragen van parels. Zij wist zichzelf altijd op een elegante manier hiermee te versieren. Karl Lagerfeld vond dit genoeg aanleiding om een comeback te maken van de parel. En hoe! Hij zorgde ervoor dat je de parel kon matchen met stoere kleding. Hij slaagde erin het 'truttige' imago van de parel te laten verdwijnen. Tegenwoordig heb je heel veel namaak parels. Maar wij gingen op zoek naar de echte perfecte parel en vonden deze!

Parels - Shop deze hier

Een ring met een parel erop staat ontzettend sjiek. Om je outfit helemaal af te maken, kun je er het beste een mooie ketting bij aanschaffen.

LET OP: Heb je een opvallende ring, zorg dan dat je deze matcht met een simpele ketting!

 Ring links (€69): shop deze hier / Ketting rechts (€19): shop deze hier Meer parels? Shop deze hier

Parels - Doe hier je inspiratie op

Deze dames gingen voor parels om hun handen. Zij hebben de parels zelf wat simpeler gehouden, zodat ze dit konden matchen met meerdere ringen en armbanden. Wist je dat Taylor Swift haar parels ooit eens combineerde met een baseballjacket, t-shirt en een short. Dit was tijdens dé comeback van de parel!

Wil je voor iets minder opvallend gaan? Kies dan een simpele parel als oorbel en zorg dan dat je voor de rest niet veel andere sieraden draagt.

TIP: wanneer je voor een parel als oorbel gaat, zorg dan dat je een knotje in je haar doet, zodat het sieraad dan wel opvalt!

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!