10 geheimen van mensen met wilskracht

10 geheimen van mensen met wilskracht

Wilskracht, de een heeft het meer dan een ander. Heb jij bijvoorbeeld ook geen zin om dat ene klusje nog even af te maken óf je weer in moeilijke posities te wringen tijdens yoga? Je ergens toe zetten is vaak een opgave apart.. Maar je kan het jezelf makkelijker maken met de volgende 10 geheimen:

Credit: Saintofsass

Geheim 1: Wees positief

Iedereen denkt wel eens dat hij of zij iets niet kan, maar wanneer je denkt dat je het wel kan, zal het ook sneller goed gaan. Zeg bijvoorbeeld is tegen jezelf 'Ik kan het!' of 'Het moet lukken'. Als je dit meerdere keren tegen jezelf zegt, ga je het vanzelf geloven.

Geheim 2: Durf risico's te nemen

Soms kom je in een situatie terecht waar je een beslissing moet nemen, ondanks dat je onvoldoende informatie hebt om een veilige keuze te kunnen maken. Mensen die meer durven zullen de uitdaging sneller aangaan. Angst speelt vaak een grote rol bij het nemen van risico's. Denk vooral aan de dingen die allemaal goed kunnen gaan en niet wat er mis kan gaan. Laat je niet leiden door angst!

Geheim 3: Loop niet weg voor problemen

Je woonkamer is een puinhoop, maar je zegt tegen jezelf dat je het morgen echt gaat opruimen. Iedereen heeft hier wel eens last van, uitstelgedrag. Vaak kost het maar vijf minuten om het even op te ruimen, een kleine moeite dus.

TIP: zorg voor een goede planning en nog belangrijker: houd je daar ook aan.

[gallery link="file" columns="2" ids="74471,74474"]

Credit: Jennileemarigomen / Collagevintage

Geheim 4: Vergeet niet om adem te halen

Ik hoor je denken 'Wat heeft ademen met wilskracht te maken?'. Je wilskracht daalt enorm wanneer je gestrest bent. Het beste wat je kunt doen als je gestrest bent is een paar minuten op je ademhaling letten. Wanneer je weer rustig bent, zal ook je wilskracht weer toenemen. Wat een verademing!

Geheim 5: Sta open voor nieuwe dingen

Zeg wat vaker 'Ja' op onverwachte vragen en in bepaalde situaties. Wie weet pakt het wel heel leuk uit en heb je dadelijk de baan die je altijd al wilde! Wie niet waagt, wie niet wint!

Geheim 6: Wees niet jaloers

Heeft zij dat ene figuur dat jij ook wilt? Even balen dat jij dat nog niet hebt, maar je bent hard aan het werk om dat figuur ook te krijgen. Daarnaast is zij niet in een keer zo slank geworden, ook zij heeft hier moeite voor moeten doen!

Geheim 7: Focus op wat jij wilt

Focus is een van de voorwaarden die je moet hebben bij het bereiken van je doel(en). Een goede focus kan je veel opleveren, denk hierbij aan goede resultaten of een beter gevoel over jezelf.

[gallery columns="2" ids="74473,74472"]

Credit: FreepeopleMidnightshivers

Geheim 8: Geloof in jezelf

Kijk eens naar wat je allemaal al bereikt hebt, dat is je toch ook gelukt? Waarom zou dit nu niet lukken? Als jij je voldoende inzet en wilskracht toont, zal er sowieso een verandering komen. Misschien is deze verandering niet helemaal wat je in gedachten had, maar het is je toch gelukt om iets te veranderen.

Geheim 9: Stel eisen

Als ik nu niet ga hardlopen, dan mag ik morgen niks lekkers eten. Eisen stellen kunnen je helpen sneller bij je doel te komen.

Geheim 10: Neem verantwoording

Neem bijvoorbeeld eens de leiding bij het organiseren van een feest. Hiermee sta jij in het middelpunt en toon je wilskracht. Je wilt dat het feest goed verloopt en hier ga je dan ook alles aan doen. Let hierbij op een goede taakverdeling onder de mensen die meehelpen. Gegarandeerd dat het een knal feest wordt!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

07 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!