24 regels om een mens te zijn

Altijd al meer mens willen zijn? Dan moet je deze regels zeker volgen!

Thoughtcatalog plaatste 24 regels voor vrouwen én mannen om het beste uit jezelf te halen. 24 regels opgezet door Chelsea Fagan waarin 'het leren om mens te zijn' centraal staat. Het geheim? Herken jezelf als een mens en je zult snel genoeg merken dat het leven zoveel meer te bieden heeft. Meer mens zijn, dat kan vanaf vandaag. En het is meer dan de moeite waard!

De 24 regels om een mens te zijn

Regel 1. Leer dat het oké is niet oké te zijn. Regel 2. Leer om gesprekken te voeren die niet bestaan uit het bekritiseren van anderen. Vooral wanneer het over jezelf gaat. Regel 3. Geef de meeste liefde aan mensen waarvan het lijkt dat zij dit het minst verdienen.

Regel 4. Leer om mensen te definiëren en te beschrijven zonder hen eerst te beoordelen n.a.v. het geslacht of de verschijning. Regel 5. Realiseer je dat het perspectief alles bepaalt. Regel 6. Begrijp dat, wanneer iets je boos maakt, het een zenuw van de waarheid is.

Regel 7. Begrijp dat, wanneer iemand je boos maakt, het het beste is om hen te begrijpen en te zien wat de oorzaak is. Regel 8. Weet dat, ongeacht hoever je gekomen bent, er geen punt is waarop het juist is te blijven zitten waar je zit. Regel 9. Wees oprecht eerlijk. Wees geschokt over het feit hoe sterk het contact kunt zijn met mensen wanneer je eerlijk bent.

Regel 10. Weet dat, wanneer je een gesprek wilt voeren over iets wat je boos maakt, iemand beledigen alleen is om jezelf te verdedigen. Regel 11. Realiseer dat onbaatzuchtigheid een van de meest overwegend mooie kwaliteiten is die een mens kan hebben. Regel 12. Leer blij te zijn voor anderen.

Regel 13. Pak alles aan met het idee dat je nog niet alles weet en dat elke ervaring geldig en bruikbaar is. Regel 14. Investeer in extra beddengoed, doneer wat je niet gebruikt en draag extra pijnstillers bij je, want vaak hebben mensen deze nodig als dit niet binnen handbereik is. Regel 15. Bel je broers en zussen meer.

Regel 16. Wees bewust van wat er speelt. Je bent het verschuldigd aan de mensen in jouw leven en aan de dingen die je voor jouzelf opgebouwd hebt. Regel 17. Begrijp dat 'laten gaan' en 'doorgaan' betekent dat je langzaam maar zeker in de gewenste richting leeft. Regel 18. Kleed jezelf elke dag gestyled aan, gewoon voor jezelf. Regel 19. "Give better goodbyes"

Regel 20. Zorg voor YOU tijd. Even niets anders dan met jezelf zijn. 21. Maak van jezelf de meeste prioriteit. Je zult merken dat alles beter gaat als je dit doet. 22. Stop met het schamen voor de normale menselijke dingen, maar die als onvolmaakt worden beschouwd in de samenleving. 23. Lees veel. 24. Wees er voor de mensen om je heen. Open je hart en je zult merken dat zij dit ook zullen doen.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!