Van denken naar doen is durven

Van denken naar doen is durven

Ik... jij... wij allemaal eigenlijk...hebben dromen en doelen in ons leven. Maar deze dromen en doelen komen niet altijd uit, het blijft vaak bij dagdromen. Even in je eigen wereldje, je hélemaal laten gaan. Ook al kan dagdromen ontzettend fijn zijn, dromen en doelen zijn er om te doen!

Credit: Takemethere

Doelen daadwerkelijk behalen en dromen echt waarmaken, maar hoe dan? Door te visualiseren: wat wil jij, hoe graag wil je dat, hoe ga je dat bereiken, hoe ziet het eruit als je datgene bereikt hebt? Visualiseer het je zo goed mogelijk! Zo gaan ik...jij...wij allemaal van denken naar doen.

Wish it. Dream it. Do it.

Van denken naar doen

Soms kun je een mega hoge muur bouwen tussen denken en doen en ontstaat er een ongekend verlangen naar... Die muur is gebouwd en staat, maar wij kunnen er zelf voor kiezen om hem hoger te bouwen of langzaam af te breken. Hoger te bouwen door beren op de weg te blijven zien, angsten aangaan om die muur af te bouwen.

Eenmaal die angsten aangegaan en doorstaan, breek je je muur langzaam af. Maar dan ben je er nog niet, je krijgt ook nog te maken met jezelf. Waarom vinden wij bepaalde dingen zo angstaanjagend? Het opzeggen van een baan, het bespreken van onze diepste verlangens... En kijk eens hoe vaak je jezelf betrapt op zinnen als 'Ik wou dat ik meer wist van kunst' of 'Ik wou dat ik een mooier huis had'.

Maar als je dan daadwerkelijk de kans krijgt om het aanpakken 'heb je het te druk' of 'komt het later wel'. De allerbelangrijkste reden of oorzaak van dit soort uitspraken is dat we bang zijn om te falen: bang om het helemaal te verprutsen en bang iets te verliezen.

[gallery link="file" columns="2" ids="69505,69510"]

Credit: Virginian/Amywaltz

De keuze ligt bij jou

Als ons leven even niet zo lekker loopt als we hadden gewild, kan het zijn dat we veel geld uit gaan geven aan dingen waarmee we denken geluk te kopen. Ook liefde en respect naar anderen toe verminderd, doordat we de liefde naar onszelf niet meer zo voelen. En kansen die zich aanbieden op ons pad laten we liggen, omdat we er even de energie niet voor hebben.

Eigenlijk is het een ingesleten, oud patroon dat telkens als we niet zo lekker in ons vel zitten terug kan komen. Ik zeg bewust kan komen, want jij kunt er voor kiezen om er verandering in te brengen door het anders te doen. Besef je dat verandering altijd een wat vreemd gevoel met zich mee brengt.

We interpeteren dit vaak als iets vervelends, maar als we dit eens zouden ombuigen naar het positieve. Bij verandering hoort nou eenmaal een soms wat ongemakkelijk gevoel, het is nieuw, je bent grenzen aan het verleggen.

Durf de stap te maken

Ik ben bang om te falen, ik heb niemand om op terug te vallen, ik weet niet waar ik moet beginnen , ik ben moe... allemaal excuses die we telkens weer gebruiken. Je moet de stap durven te nemen en het jezelf gaan gunnen, het gunnen zal uiteindelijk je angsten overwinnen.

Een ding is in ieder geval zeker: als we blijven dagdromen, blijven we verlangen naar, blijven we in een bepaalde cirkel ronddraaien en gaan we zeker niet die doelen behalen en dromen waarmaken zoals we zouden willen!

Een sprong in het diepe geeft je altijd een nieuwe ervaring, het leert je dingen, ook als het niet de juiste keuze is. Door niet te doen heb je geen nieuwe ervaring, leer je zeker geen dingen. Tijd om na te denken én te gaan doen!

Let today be the start of something new

Van denken naar doen is durven Credit: Lesephermerides
Jessica Jansen

Door

23 september 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!