Zelf een lamp maken? Dat doe je zo!

Zelf een lamp maken? Dat doe je zo!

Nu kan ook jij een designlamp maken!

Ben jij toe aan nieuwe verlichting in je huis maar heb je geen zin in die urenlange stuntelpogingen door tientallen woonboulevards? Wij hebben de oplossing voor je! Scroll down en find out hoe jij je eigen designlamp van Snoerboer.nl kunt maken!

Zelf een lamp maken - Wat heb je nodig? 

 

EXTRA NODIG

  • Schaar
  • Stevig plakband
  • Schroevendraaier 'spanningszoeker': een kleine schroevendraaier waarmee je ook spanning kunt meten
  • Draadstripper om gemakkelijk en snel een snoer te strippen

TIP: Geen zin knutselen? Koop je hanglamp gewoon in een webwinkel.

Stap 1

Het is tijd om te beginnen! Pak je snoeren er maar bij. Op ongeveer twee centimeter van het uiteinde van het snoer plak je een plakbandje. Knip de rubberen buitenlaag weg, maar wees voorzichtig! Als het goed is, zijn nu de twee koperdraden zichtbaar. Strip nu met je snoerstripper ongeveer één centimeter van beide koperdraden.

Doe hetzelfde aan de andere kant van het snoer. Let op dat je nu drie centimeter stript in plaats van twee!

TIP: Als je geen snoerstripper hebt, geen paniek! Gebruik dan gewoon een schaar.

Stap 2

Pak de trekontlaster (say what?). Een trekontlaster zorgt ervoor dat je lamp niet direct aan het koperen draad hangt. Oké, we gaan door. Draai deze boven in de fitting. Kost het te veel kracht om de trekontlaster helemaal vast te draaien, schakel dan de hulp in van een schroevendraaier!

Snoerboer.nl heeft kleine (E14) en grote (E27) fittingen, kunststof maar ook metaal, alle vormen, maten en kleuren, ofwel een rijk assortiment.

STAP 3

Als je goed kijkt zie je kleine schroefjes in de fitting. Deze heb je nodig om de gestripte koperdraadjes vast te zetten. Draai nu de onderkant van de fitting vast. Om te zorgen dat je fitting goed vastzit aan je snoer, draai de trekontlaster vast. De fitting is nu klaar voor gebruik!

Stap 4

Langzaam maar zeker begint de hanglamp vorm te krijgen. Schuif nu de plafondkap over het snoer. Om de lamp straks makkelijk aan je plafond te hangen, steek je het uiteinde van het snoer door de gaatjes van de plafondontlaster. 

STAP 5

Pak nu de Wago lasklemmetjes er bij. Eigenlijk zijn het gewoon kleine stroomverdelers. Klik de oranje klepjes open, stop de gestripte koperdraden erin en klik de klepjes weer dicht: voel even of ze goed vastzitten!

LET OP: Zorg dat je alle blauwe draden (uit de snoeren en uit het lichtpunt) bij elkaar doet en doe dit ook voor alle bruine draden!
HAAL DE STROOM ERAF!

STAP 6

Als je je lamp op wilt hangen boven de tafel, gebruik van een kroonsteentje. Het is belangrijk om op de kleur te letten, anders werkt de lamp niet!
Hang je creatie op een de plafondhaak en in principe ben je klaar.

Stap 7

Toch is je set niet compleet zonder een mooie lichtbron. Draai je lamp in de fitting, zet de schakelaar om en TADA! Je hebt licht dat komt uit je eigengemaakte lamp.

 

WAAROM JE INTERIEUR VERFRAAIEN MET SNOERBOER.NL?

Snoerboer.nl is dé webshop voor de mooiste en hippe strijkijzersnoeren van de Benelux. Niet alleen staan de Snoerboeren garant voor de beste snoeren, ook staan ze altijd klaar met handige tips en bijbehorend advies als je er even niet uitkomt. Allemaal bedoeld om jouw lamp, elektronisch apparaat én je interieur te verfraaien! Mocht je toch eerst een kijkje willen nemen, dan ga je langs de showroom op de Nieuwe Binnenweg 190 in Rotterdam. Voor inspiratie check de Facebookpagina en hun Instagramaccount. Wij zijn in ieder geval al fan!

Meer uitleg nodig? Bekijk het onderstaande filmpje! 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!