Yogatas maken - In 5 stappen naar een uniek, bijzonder exemplaar

Yogatas maken - In 5 stappen naar een uniek, bijzonder exemplaar

Leuk voor jezelf en leuk om cadeau te geven!

Breng jij naar je yogales je eigen mat mee? Dan hebben wij voor jou een super leuke yogatas gevonden, die je ook nog eens zelf kunt maken! 

Niet alleen leuk voor jezelf, ook super leuk om te maken en cadeau te geven! Je hebt er niet veel voor nodig en ben je een beetje handig dan heb je hem zo klaar: in 5 stappen een uniek exemplaar. Good luck en veel draagplezier!

Yogatas maken? Dit heb je nodig

  • Geweven tapijt
  • Stuk leer
  • Riem

Ook handig:

  • Naaimachine
  • Schaar
  • Naald en draad

Aan de slag!

Stap 1

Rol je yogamat op en wikkel het geweven tapijt daar omheen. Je telt er twee centimeter bij op voor de zoom en snijdt het geweven tapijt vervolgens op maat.

Stap 2

Vervolgens maak je met je naaimachine een stuk leer aan dit geweven tapijt vast. Hiermee mag je zelf spelen: het ligt er maar net aan hoeveel leer je wil hebben aan jouw yogatas. Let ook hier op dat je iets meer ruimte aanhoudt, voor de zoom.

Stap 3

Naai nu de zijkanten van de gehele lap aan elkaar vast: vouw de zoom in en naai vast.

Stap 4

Vervolgens snijd je een cirkel van het leer: in het voorbeeld is de omvang van de cirkel 13 cm, hetzelfde als de breedte van de mat. Deze cirkel bevestig je aan je yogatas met naald en draad.

Stap 5

Nu gaan we aan de slag met het hengsel: pak je riem, die overigens vast zit (zie hierboven) en knip deze door. Het mooiste is als je de sluiting zoveel mogelijk aan het begin van het leer bevestigt, zo kun je je tas nog mooi verstellen. De andere kant maak je vast aan de binnenkant van je yogatas.

Wil jij weten hoe deze tas er uiteindelijk uit moet komen te zien? Check dan deze website! 
Jessica Jansen

Door

17 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!