Voordelen yoga - 10 manieren waarop yoga je leven verandert

Voordelen yoga - 10 manieren waarop yoga je leven verandert

Voordelen yoga - Voor diegene die denkt dat yoga alleen weg is gelegd voor hippies of mensen die de woorden als `downword facing dog´gebruiken moet haar mening nog eens overdenken. 

Credit: Select

Telkens weer worden er zowel fysieke als mentale voordelen gevonden die yoga teweegbrengt. Hoe kan het dat sommige mensen er bij zweren? Omdat het letterlijk je leven kan veranderen! Wat doet yoga met je lichaam? Het zal je verbazen!

1. Je seksleven verbetert

Als je gedurende 4 weken iedere dag 1 uur aan yoga doet, zorgt dit voor een betere bloeddoorstroming door je gehele lichaam: dus ook naar het gebied van je bekken! Hier wordt opwinding gestimuleerd. Mmm..

2. Het leert je luisteren naar je lichaam

Door het beoefenen van yoga leer je zoveel over je lichaam, van zijn fysieke grenzen, zoals flexibiliteit, naar hoe de geest te focussen. Dit is essentieel voor een gelukkiger en gezonder leven.

3. Voordelen yoga? Het verlicht depressies!

Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga ervoor zorgt dat het lichaam een natuurlijke chemische stof in de hersenen produceert die ontspanning verbetert.

4. Een dieet is overbodig

Als je denkt aan verschillende sporten verbrandt yoga niet de meeste calorieën en ook kun je niet opeens alles eten wat je zou willen. Nee! Maar het maakt je wel bewust van je lichaam, waardoor je ook weer bewust aan de slag gaat met de voeding die je je lichaam geeft voor de juiste energie.

WIST JE DAT:  je door het beoefenen van yoga slanker zult worden? Ja echt, dit komt doordat je door de bewegingen alle spieren langer maakt!

5. Liefde voor jezelf groeit

Fouten maken mag, je bent een mens! Maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk om zich te concentreren op de positieve dingen in het leven, vooral niet als het even misgaat. Yoga laat je op deze momenten lief zijn voor jezelf, doordat je accepteert wat is en er niet tegen gaat vechten. Je wordt milder voor jezelf en dat betekent ook milder voor een ander!

LEES OOK: Wees minder streng voor jezelf – Je bent het waard!

[gallery link="file" ids="65710,65711,65712"]

Credit:Robindra

6. Het helpt tegen astma

Astma kan zeer ernstig en levensbedreigend zijn. Volgens een onderzoek zag 43 procent van de patiënten verbetering in hun symptomen van astma na het beoefenen van yoga na 10 weken. Het bevordert een gezonde longfunctie, doordat yogi's oefenen met een diepe ademhaling.

7. Je slaapt beter

Eerlijk is eerlijk, slaap heb je nodig! Wie ooit last heeft gehad van slapeloosheid weet dat als geen ander. Gebrek aan slaap maakt je prikkelbaar, hongerig naar het verkeerde voedsel en het ontbreekt je aan de mogelijkheid om je volledig te richten op een functie. Yoga is de oplossing voordat je gaat slapen. Je stelt je geest in staat om uit te schakelen en dit leidt tot een gezonde staat van ontspanning voor het slapen gaan.

TIP: een zonnegroet voor zoete dromen? Verkocht!

8. Vergroot de kans op het krijgen van kinderen

Sleep je man mee naar een lesje yoga! Het is bewezen dat het aantal zaadcellen en de kwaliteit ervan wordt verhoogd. Ook verbetert het de gezondheid van de prostaat.

9. Het maakt je slimmer en open-minded

Mensen die regelmatig yoga beoefenen bleken meer hersencellen in bepaalde gebieden van de hersenen te hebben en meer open-minded in het leven te staan. Door de vele vooroordelen die we hebben laten we vaak kansen schieten. Sta open voor iets nieuws, je weet nooit wat voor een positieve veranderingen er kunnen gebeuren!

10. Voordelen yoga? Je leeft langer!

Een sterk immuunsysteem is belangrijk om gezond oud te worden. Door het beoefenen van yoga wordt je immuunsysteem versterkt op cel niveau. Goed dus voor je algehele welzijn!

[gallery columns="2" link="file" ids="65707,65715"]

Credit:Robindra

Jessica Jansen

Door

22 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!