Zelf Sangria maken - 5 simpele stappen naar heerlijke Sangria

Zelf Sangria maken - 5 simpele stappen naar heerlijke Sangria

Zelf sangria maken is leuk! De zomer is weer aangebroken en dat betekent hogere temperaturen en langere avonden. Dé periode om je eigen sangria te maken. Er is niet één recept, er zijn er honderden.

Credit: ONEHOPEWine

De traditionele versie bestaat in ieder geval uit rode of witte wijn die op smaak wordt gebracht met verschillende vruchtjes. En niet te vergeten: hij wordt geserveerd in een karaf met ijs en een houten lepel om de vruchtjes van de bodem te halen. Wij hebben een heerlijke variant voor je uitgezocht.

Zelf sangria maken - Ingrediënten

  • 1 perzik
  • 1 nectarine
  • 1 pruim
  • 16 kersen
  • 3 eetlepels perziklikeur
  • 1 fles (750 ml) droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc
  • 4 kopjes gekoelde ginger ale
  • ijsblokjes

Aan de slag!

Stap 1. Halveer de perzik, nectarine en pruim. Ontpit ze en verdeel ze vervolgens in stukjes.

Stap 2. Ontpit de kersen.

Stap 3. In een grote kom voeg je de stukken perzik, nectarine en pruim samen. Daarbij voeg je de ontpitte kersen, de perziklikeur en de droge witte wijn. Deze roer je voorzichtig, maar goed door.

Stap 4. Plaats de grote kom minstens één uur in de koelkast, maar het liefst een hele dag.

Stap 5. Haal de grote kom uit de koelkast, voeg de Ginger Ale en het ijs toe en de Sangria is klaar om te serveren. Enjoy!

[gallery link="file" columns="2" ids="64391,64382"]

Credit: Bakersroyale / Marthastewart

Jessica Jansen

Door

15 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!