Veel voorkomende fouten - Aan deze maken we ons allemaal wel eens schuldig!

Veel voorkomende fouten - Aan deze maken we ons allemaal wel eens schuldig!

Veel voorkomende fouten, fouten die we écht allemaal wel eens gemaakt hebben. Ontkennen heeft geen zin. Fouten maken is menselijk. Het mag! Als je er maar van leert: de volgende keer pak je het nét even iets anders aan, dan is het je vergeven.

Credit: Gettyimages

Want als we niet leren van onze fouten blijven we in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Hier lees je de fouten waaraan we ons allemaal wel eens schuldig maken. Geef toe, lach er maar even hard om en leer!

If you're making mistakes, it means you're out there doing something.

1. Veel te veel geld uitgeven aan onnodige dingen

Wat een leuk jurkje, die moet ik echt hebben! En voor je het weet hangt die weer in je kast: de verleiding was gewoonweg té groot om te weerstaan. Vraag je eens af: word ik echt gelukkiger van deze aankoop? Negen van de tien keer ben je even tevreden, maar al snel is er weer iets nieuws wat je wil hebben!

WIST JE DAT: wij het beter hebben dan 78% in de wereld. We hoeven ons geen zorgen te maken over een onderdak, eten en drinken. We mogen dus onze handjes dichtknijpen!

2. Oeps, iets te klein

Je wilde het zo graag hebben, die bikini. Hij was er helaas niet meer in jouw maat, maar ach, een maatje kleiner moet kunnen! Maar elke keer als je het water uitkomt moet je alles fatsoeneren en bij elke stap die je op het strand zet blijf je hopen dat alles op zijn plek blijft zitten. De volgende keer toch maar niet doen?

3. Ik ben je naam vergeten

Ook dat overkomt ons allemaal wel eens. Je leert een nieuw persoon kennen, schudt elkaar de hand, maar nog geen seconde later ben je zijn of haar naam alweer vergeten. Vraag het gewoon nog een keer! Beter de eerste keer 50 keer teveel, dan dat je hem of haar straks ergens tegen komt en dat je denkt wat was je naam ook alweer?

4. Experimenteren met je eigen haar

Je wil graag geknipt worden, maar je kapper heeft de komende weken echt geen gaatje meer voor je vrij! Dan maar een keertje zelf proberen. Doe het niet! Meestal krijg je er spijt van en achteraf denk je had ik maar even het geduld gehad om te wachten. Nu ben je nog verder van huis..

TIP: laat het over aan de professionals.
[gallery link="file" columns="2" ids="66267,66265"]

Credit: NetrobeBoden

5. Dat is mijn babyspek

Als baby en kind zijnde had ik het altijd al: een klein buikje en lekkere dikke billen. Dus dan is het goed? Wij vinden het niet erg hoor en ook mannen vinden het fijn als er wat zit om vast te pakken. Maar houdt jezelf en anderen niet voor de gek door te zeggen dat je je babyspek nog niet kwijt bent!

6. Verslaafd aan series

Met series kijken is op zich niks mis. Tenzij je weken je huis niet meer uitkomt, omdat je echt die afleveringen moet zien! Dan gaat het misschien iets te ver. Bedenk je dan dat vriendschappen niet eindigen waar series dat wel doen. Ga er op uit!

7. Stalken van je ex

Oke, het is duidelijk. Je kunt hem niet loslaten. Maar het is niet voor niets over en voorbij. Als je van iets of iemand houdt laat het dan los. Als het echt zo moet zijn, dan komt het wel weer op je pad. Zo werkt het ook met je partner. Vertrouwen is het allerbelangrijkste in een relatie! Ook jij vindt het fijn om niet de hele dag verantwoording af te hoeven leggen. Geef elkaar de ruimte.

LEES OOK: Een hartverwarmende brief – Hoe je liefde verandert in een vreemde

8. Te persoonlijk

Zie je ook weleens een berichtje op social media voorbijkomen dat je denkt ´moet dat hier´? Besef je goed wat je plaats. Je toekomstige baas kan alles van je opspeuren en ik weet niet of je dan wel zo blij bent met al je berichtgevingen die je eerder hebt geplaatst?

TIP: misschien een keer goed om ´een online schoonmaak´ te houden.
[gallery columns="2" link="file" ids="66263,66266"]

Credit: Indulgy/Scandinavianhome

9. Leugentje om bestwil

Je familie heeft wat leuks op de planning, maar jij hebt helemaal geen zin om daar aan mee te doen. Dan maar een leugentje om bestwil. Vergeet niet dat familie er voor je is in goede, maar ook in slechte tijden. Familie is onlosmakelijk, zo verbonden. Tijd in je familie steken is daarom heel belangrijk. Doe het, nu het nog kan!

10. Weggooien van kledingstukken

Het is de hoogste tijd om je kast weer eens goed overhoop te gooien: wat heb ik nog en wat kan er weg. Dit is echt uit de mode! Snel in de vuilniszak. Fijn, weer een beetje ruimte in mijn kast. Maar een paar maanden later zie je dat juist die kleren weer helemaal hot zijn. Nee toch? Ja echt!

Nemen die kleren echt zoveel ruimte in je kast? Misschien kun je ergens een plek creëren om ze te bewaren. Wie weet komen ze ooit weer van pas! Gaan ze toch echt de deur uit? Organiseer dan een kledingruilparty, wie weet heeft iemand ander er nog wat aan!

Jessica Jansen

Door

13 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!