10 producten die iedere vrouw regelmatig zou moeten eten

10 producten die iedere vrouw regelmatig zou moeten eten

Deze producten bieden nét dat beetje extra voor jou als vrouw!

Ik schreef al over citroenwater, want regelmatig citroenwater drinken is heel goed voor je. Maar, natuurlijk zijn er nog veel meer producten die goed zijn voor ons. Wist je trouwens dat er bepaalde producten zijn die éxtra goed zijn voor vrouwen? Nu wel!

10 verschillende producten die goed zijn voor de mens, maar nét dat beetje extra te bieden hebben voor de vrouw. Precies wat wij nodig hebben!

10 producten die iedere vrouw zou moeten eten

1. Tomaten

Lycopeen (een helderrood carotenoïde) is te vinden in tomaten en super goed voor de gezondheid van een vrouw. Studies suggereren dat lycopeen de kans op borstkanker verlaagt. Ook helpt het om hartklachten te voorkomen.

2. Fles pompoen

Fles pompoen is, net als veel andere gele groenten en fruit, gevuld met caroteen. Dit is de reden waarom pompoen in de top 10 staat. Waarom dit zo goed is voor vrouwen? Carotine verlaagt de kans op eierstok- en borstkanker.

3. Lijnzaad

Lijnzaad bevat veel omega-3 vetzuren en die zijn gelinkt aan het afnemen van de kans op borstkanker en hartklachten. De zaden zijn ook goed voor het tegengaan van gewrichtsontstekingen en voor de spijsvertering.

4. Zalm

Zalm heeft ontzettend veel voordelen voor de gezondheid van een vrouw. Ook zalm bevat veel omega-3 vetzuren. Het eten van zalm zal je stemming verbeteren en ook gaat het depressies tegen.

WEETJE: Ben je zwanger? Eet dan ook zalm. Het zal meewerken aan de intelligentie van je baby!

5. Cranberries

Verschillende studies hebben bewezen dat er een sterke link ligt tussen het eten van cranberries en het afnemende risico op borstkanker en hartklachten.

WEETJE: Het grootste voordeel van het eten van cranberries is het feit dat zij blaasontsteking tegengaan.

6. Spinazie

Spinazie is rijk aan veel verschillende vitamines en mineralen, maar de hoeveelheid magnesium is wat spinazie extra interessant maakt voor vrouwen. Onderzoek heeft namelijk bewezen dat magnesium de kans op lichamelijke klachten als gevoelige borsten en een opgeblazen gevoel vermindert.

7. Vijgen

Vijgen bevatten super veel mineralen en vitamines en zijn daarom ontzettend gezond. Er zijn twee mineralen die goed zijn voor vrouwen en precies deze twee mineralen zijn te vinden in een vijg: ijzer en calcium. Het binnenkrijgen van ijzer is aan te raden tijdens de menstruatie en calcium vermindert de kans op reuma.

8. Melk

Melk is een enorme calciumbron: super goed voor vrouwen en zeker in combinatie met vitamine D. De combinatie van calcium en vitamine D kan zorgen voor weinig tot geen last van pijn als gevolg van menstruatie.

9. Havermout

Havermout is letterlijk gevuld met voedingsstoffen die je gezondheid een boost geven. Niet alleen is havermout goed voor je gezondheid, voor de spijsvertering en bloeddruklevel, óók bevat havermout veel vitamine B6. Vitamine B6 is goed voor vóór en tijdens de menstruatie en ook voor stemmingswisselingen.

WEETJE: Ook voorkomt havermout foliumzuur. Ontzettend belangrijk vóór je zwangerschap, maar ook tijdens om aangeboren afwijkingen bij de baby te voorkomen.

10. Walnoten

Walnoten zijn goed voor iedereen, maar extra goed voor vrouwen. Waarom? Studies hebben bewezen dat het eten van walnoten de kans op borstkanker vermindert. Ook houdt het je botten gezond en helpt het tegen artrose en depressies.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

Angela

7 jaar geleden

Het is helaas niet wetenschappelijk bewezen dat zalm de intelligentie van je kindje verhoogt.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!