Aardig zijn - Het kan geen kwaad!

Aardig zijn - Het kan geen kwaad!

Vergeet Whatsapp en vergeet Facebook. Kijk eens rond en verdiep je in je omgeving. Maak oogcontact, lach naar de mensen om je heen; wees aardig!

Facebook, Twitter en Whatsapp. Om nog maar niet te beginnen over Instagram en Tinder.. Tegenwoordig zijn we zó ontzettend ingeburgerd in ons 'sociale media leven', dat we bijna ons échte sociale leven zouden vergeten. Waar is het 'aardig zijn' gebleven?

Maar, wat is er nou leuker dan face to face contact leggen met iemand en oogcontact maken met vreemden die wellicht je leven zouden kunnen verrijken?

1. Wees dankbaar!

Een aardig meisje dat je te woord stond toen je je verdwaalde in een onbekende stad, of een jongeman die je hielp toen je de hele inhoud van je tas over de straat strooide? Laat zien dat je hun acties waardeert en bedank hen. Een kleine 'hartelijk bedankt' doet meer dan je denkt.

2. Lach!

Zit je in de trein, loop je door de stad of ben je uit eten in je favoriete restaurant? Kijk eens om je heen, naar de mensen in je omgeving. Lach naar ze en laat zien dat je ze opmerkt.

LEES OOK: Alles wat je nog niet wist over lachen.

 

3. Support!

Teken een petitie om iets waar je in gelooft te supporten.

4. Schrijf een kaart!

Misschien moet je even in je geheugen graven, want wanneer was de laatste keer dat je een persoonlijke kaart schreef? Het maakt niet uit naar wie, verstuur een kaart met een klein, persoonlijk tekstje!

 

5. Neem de tijd!

Stop eens voor die altijd lachende, fondsenwervende jongeren met klemborden. Ze houden je misschien niet aan voor iets waar jij je krabbeltje onder zou willen zetten, maar het neemt twee minuten van je dag om hun verhaal aan te horen. Wees één van die mensen die niet met de ogen rolt en hard doorloopt onder het motto 'Ik heb het zó druk!'.

6. Heb geen vooroordelen!

Denk twee keer na voordat je de vrouw op de cover van een magazine bekijkt of voordat je de uitstraling van het meisje dat voor je loopt beoordeelt. Je kent haar niet, waardoor jouw oordeel gebaseerd is op een vooroordeel.

7. Geef complimenten!

Draagt je collega vandaag een fantastische rok, of heeft die vrouw op het station een super leuke jas aan? Laat het haar weten en laat die jaloerse blik achterwege!

Is aardig zijn voor jou lastig? Of vind je het geen enkel probleem? Laat het ons weten in een reactie!  
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!