Aardbeien galettes - 5 simpele stappen en smullen maar!

Aardbeien galettes - 5 simpele stappen en smullen maar!

Aardbeien galettes - Geniet weer volop van aardbeien!  Het begin van de zomer is in zicht, start deze af met heerlijke aardbeien galettes. Hieronder lees je wat je precies moet doen voor deze lekkernijen. 

Wil je je vrienden en familie verblijden met een heerlijk toetjes, maak dan de aardbeien galettes.

Aardbeien galettes

5 simpele stappen en smullen maar!

 

Gebak

  • Meel 325 ml
  • 1 el poedersuiker
  • Een snuifje zout
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 50 ml ijskoud water

Vulling

  • 500 g verse aardbeien
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • 1 1/2 eetlepel maïzena
  • 50 ml amandelmeel

Eigeel smeersel

  • 1 ei
  • een scheutje melk
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Hoe ga je te werk?

Stap 1

Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een grote kom. Kneed dan de boter en de bloem tot een mengsel. Het is goed als het deeg kruimelig is. Voeg water toe aan het mengsel en kneed het deeg met je handen.Doe het deeg in een schijf en wikkel er plasticfolie omheen.  Zet het in de koelkast voor ongeveer 1 uur.

Stap 2

Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze vervolgens in een kom en voeg er suiker, vanille en maïzena bij. Meng dit zorgvuldig. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dik en bestoof het bloem. Snij uit het deeg circkels van zo'n 13 cm. Dit kun je doen met een speciale steker of pak gewoon een kom met deze omtrek.

Stap 3

Leg de cirkels van deeg op een stuk bakpapier. Per cirkel doe je 2 theelepels amandel bloem in het midden van elke cirkel. Leg de aardbeien boven op, maar laat de randen vrij. Vouw de randen over de vulling heen.

Stap 4

Leg de galettes op een snijplank en zet even in de vriezer voor zo'n 10 minuten. Dit doe je zodat de deeg zijn vorm goed behoud. Verwarm de oven tot 175 ° C. Mix de ei met een scheutje melk. Smeer de randen van de galettes hiermee in.

Stap 5

Als laatste strooi je de suiker erover heen. Zet de galettes zo'n 30 - 35 minuten in de oven. Bak de korst tot deze licht bruin en knapperig is.

   

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!