7 redenen waarom jij zou moeten vergeten en vergeven

7 redenen waarom jij zou moeten vergeten en vergeven

Wrok koesteren: er is minstens één persoon die je ooit heeft belazerd. Het is onvermijdbaar, want mensen zijn niet altijd logisch. Ze zijn niet altijd eerlijk of attent. En we snappen dat je een wrok koestert en dat je boos bent. Maar eigenlijk is het helemaal niet nodig. Dit is waarom..

Credit: imagesleblogdames

Vergeten en vergeven, het blijft lastiger te zijn dan gedacht. Je bent boos en vooral teleurgesteld, maar probeer dat niet te zijn.

7 redenen waarom jij zou moeten vergeten en vergeven

 

1. Negatieve energie is niet goed voor je

Negatieve en met haat doordrenkte gedachten zorgen ervoor dat je alles door een negatieve bril gaat zien. Negatieve gedachtes maken ons ongelukkig en daardoor voelen we ons slecht. Probeer daarom het voorval te vergeten, dat zorgt voor meer innerlijke rust.

2. Teveel aandacht aan de verkeerde persoon

Je geeft eigenlijk veel te veel ruimte in je dagelijks leven aan iemand waar je eigenlijk geen tijd aan wil verspillen. Denk er niet meer aan en ga verder met je leven zonder diegene. De enige manier om dat te doen, is vergeten! Dat kost tijd, maar uiteindelijk is het je innerlijke rust waard.

3. Verspil geen mentale energie

Je hersenen verkwanselen is vreselijk en wat zijn je hersenen zonder je gedachtes. Multitasken, je weet wel, wij denken allemaal dat we dat kunnen. Maar eigenlijk kan je dat niet. Je kunt letterlijk maar aan één ding tegelijk denken. Dus waarom zou je dan steeds aan die vervelende persoon denken?

free2 Credit: weheartit

4. Het leven is beter zonder haat

Het leven is niet makkelijk en zeker niet altijd even leuk of eerlijk. Maar wat jij kunt doen voor jezelf is de haat in de wereld minimaliseren. Er is geen reden om te haten als je haat uit je leven kunt elimineren. Vul je leven met geluk en liefde, dat is altijd de betere keuze!

5. Sommige mensen zijn er niet om te blijven

Sommige mensen zijn geen geschikte match voor jou. Zij hebben misschien niet dezelfde normen en waarden als jij hebt. Degenen die je in je kring laat, daar moet je van houden. De rest doet er veel minder toe. Dus vergeten! Zo heb je veel meer liefde over voor de juiste mensen.

free3

Credit: torpore / anyaadores

6. Er zijn geen voordelen van wrok

Alles wat je doet, zou een doel moeten hebben. Het zou een bepaalde uitkomst moeten hebben. Wrok koesteren heeft dat absoluut niet. Je leven en gedachten krijgen een negatieve lading. Maar er is altijd een manier om dingen in het goede daglicht te zien. Dan moet je wel eerst al het negatieve loslaten!

7.  Kies voor jezelf

Heb je te maken met mensen die je eigenlijk alleen maar teleurstellen, kies dan gewoon voor jezelf. Niet haten, niet boos worden, nee, gewoon voor jezelf kiezen en de keuze maken om de ander los te laten!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!