7 tips voor het organiseren van je kledingkast

7 tips voor het organiseren van je kledingkast

Midden in de winter lijkt het of jij alleen maar zomerkleren hebt hangen. En midden in de winter kom je om in de jurkjes. Typisch een niet georganiseerde kast. Hoe je dit wel voor elkaar krijgt? Lees onze tips!

Het is zomer! Tijd om je kledingkast om te gooien, dus tijd om je wintergarderobe in te ruilen voor wat meer kleur en dunnere stofjes. Het ideale moment om je kledingkast te re-organiseren is nu! 

Zodoende kun jij s'ochtends meteen dat leuke jurkje vinden zonder eerst door een berg wintertruien te moeten worstelen. Als je toch bezig bent, kun je het beter meteen goed doen!

7 tips voor het organiseren van je kledingkast

1. Je favoriete items in je kast!

Je kent het vast wel, van die kleding items die je het liefst elke dag aan hebt! Het is zonde om deze achter in je kast te verstoppen en dit hoeft ook helemaal niet! Tegenwoordig mag je je kleding showen en vormt het een stukje decoratie voor je kamer. Laat dus zien wat je favoriete items zijn door ze op te hangen in je kamer. Zo kun je er makkelijk bij en creëer je ook weer meer ruimte in je kledingkast.

2. Sorteer je kleding op winter- en zomerkleding

In de zomer wil je snel bij dat leuke jurkje kunnen, terwijl je in de winter liever die dikke trui voor het grijpen hebt. Speel hier op in bij het organiseren van je kast en sorteer je kleding op winter- en zomerkleding. Maak desnoods ruimte in een andere kast of kamer om je kleding van het vorige seizoen in op te bergen, zo houd je het overzichtelijk en hoef je geen uren te zoeken naar dat ene topje! Heb je een keer een leuk feestje en wil je wat luchtigers aan? Sorteer zulke items ook anders moet je zo'n verkreukelt shirtje eerst een kwartier strijken.

3. Sorteer je kast op kleur

Geel bij geel en wit bij wit, zo houd je je kleding lekker georganiseerd. Een echte win win situatie, want je kast ziet er netjes uit maar je zult ook veel sneller een passende outfit bij elkaar vinden als je weer eens moet haasten s'ochtends!

4. Die jassen kunnen wel ergens anders

Jassen, dik gebreide truien en pyjama's, nemen ze bij jullie ook zo veel ruimte in? Berg ze dus lekker ergens anders op, en houd je kledingkast opgeruimd en ruimtelijk. Op deze manier houd je je kledingkast ook langer netjes en hoef je je kledingkast niet elke maan opnieuw te re-organiseren.

5. Gebruik handige opberg gadgets

Je kast opruimen wordt zo makkelijk met handige opbergsystemen! Gebruik dozen om je schoenen of sjaaltjes in op te bergen, mandjes voor je lingerie en sokken en ga zo maar door! De Ikea barst van deze handige gadgets die je prima kunt gebruiken om jouw kast binnen no-time te organiseren!

6. Accessoires organiseren

Als je nu toch bezig bent vergeet niet meteen je accessoires te organiseren. Ook dit kun je prima in je kast opbergen.

7. Wat doen we met de schoenen?

Een beetje vrouw heeft wel een aardig paar schoenen. Wij hebben hier een apart artikel voor geschreven Lees: Zo kun je op een geweldige manier je schoenen opbergen

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

14 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!