Recept voor bloedsinaasappel taartjes mét slagroom

Recept voor bloedsinaasappel taartjes mét slagroom

Oké, tijd om de uitdaging van taartdeeg aan te gaan! Maar deze heeft gelukkig geen moeilijke dingen als boter verwerken in de bloem, rollen, rusten, laten rijzen, weer rollen en ga zo maar door.. nee, wij hebben een makkelijke versie voor je die ook meer dan heerlijk is. Tijd om iedereen op je werk te verrassen met deze heerlijke taartjes from scratch!

Photo Credit: Devour

Heerlijke fris zoetje taartjes en natuurlijk toppen we het af zoals het hoort: met slagroom!

Bloedsinaasappel taartjes met slagroom

Ingrediënten voor 4 taartjes

[Deeg]

 • 115 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 90 gram roomkaas op kamertemperatuur
 • 130 gram bloem

[Vulling]

 • 2 grote eieren, eiwit en eigeel
 • 3x eigeel van grote eieren
 • 170 ml bloedsinaasappel sap
 • 2 eetlepels verse citroensap
 • 200 gram witte suiker
 • 115 gram ongezouten boter, in blokjes gesneden
 • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
 • slagroom
[gallery columns="1" link="none" ids="60651"]

Photo Credit: Devour

Tijd om iedereen te laten smullen!

 

Stap 1 - Het deeg

Mix met je hand of mixer de ongezouten boter en de roomkaas totdat het een mooie gladde substantie krijgt. Doe hier langzaam de bloem bij totdat het een zacht deeg vormt.

LET OP: Doe je de bloem te snel, dan krijg je klontjes. Deze zijn er wel gemakkelijk uit te halen door even goed door te kloppen maar let hier wel op.

Stap 2 - In de vriezer

Verdeel je deeg in 4 gelijke stukken en rol ze tot deegballen. Plaats hierna elke bal in een taartvormpje en druk het deeg voorzichtig in de vorm. Probeer over een gelijkmatig oppervlak te creeëren zodat het straks over overal gaar is.

WEETJE: Had je iets te veel deeg en hangt het over de rand? Geen probleem, liever te veel dan te weinig deeg nietwaar? Haal het overige deeg weg zodat je nette randjes krijgt en plaats de taartvormpjes voor ongeveer 30 minuten in de vriezer.

Stap 3 - Bakken deel 1

Verwarm je over voor op 200 graden. Haal je vormpjes uit de vriezer en dek ze af met wat aluminiumfolie. Plaats vervolgens op dit folie gedroogde bonen en plaats ze in de oven voor 15 minuten. De gedroogde bonen zorgen voor wat extra gewicht zodat het deeg niet bobbelt of raar gaat doen tijdens het bakken. Hierna kan je deze gewoon weer weggooien of natuurlijk bewaren voor de volgende keer als je weer zoiets bakt.

TIP: Je kan checken of het deeg gaar is door het aluminiumfolie voorzichtig eraf te trekken in een hoekje. Plakt deze nog erg aan het deeg, dan is 't nog niet gaar!

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden. Na de 15 minuten kan je de folie en de gedroogde bonen verwijderen om vervolgens de taartjes 'naakt' nog eens 10 minuten af te bakken totdat ze goudbruin kleuren.

[gallery columns="1" link="none" ids="60649"]

Photo Credit: Devour

Stap 4 - Bloedsinaasappel vulling

Verlaag de temperatuur van de ogen nog een keer naar 160 graden. Heb je wel eens chocola gesmolten boven op een andere pan in heet water? Ídeaal, want dat gaan we nu ook doen maar dan met onze ingrediënten! Deze techniek heet au-bain-marie en zorgt ervoor dat je iets kan laten koken zonder boter of olie.

Dus pak 2 pannen, plaats in de onderste heet water en balanceer hierboven de tweede pan. In de tweede pan mix je de eieren, het eigeel, het sap van de bloedsinaasappel en citroen en de suiker met een garde.

Stap 5 - Mixen!

Mix dit constant totdat het oranje goedje een temperatuur heeft van 160 graden. Op deze temperatuur krijgt het de goede dikte en structuur voor de taartjes. Haal de mix van het vuur af en voeg de blokjes boter en geraspte schil toe en blijf roeren totdat het weer een gladde massa is. Laat dit staan voor ongeveer 10 minuutjes staan.

Stap 6 - Bakken deel 2

Verdeel de vulling over de 4 vormpjes en bak ze af in ongeveer 10 tot 15 minuten. Geen paniek als de vulling hierna nog vloeibaar is! De vulling zal namelijk vanzelf iets harder worden zodra deze uit de oven komt en afkoelt. Laat ze daarom dus ook voor ongeveer 20 minuten afkoelen en zet ze daarna ook nog eens in de koelkast voor minstens 3 uur.

Stap 7 - Aftoppen!

Top deze heerlijke fris zoete taartjes af met een grote heerlijke toef slagroom. Smullen maar!

[gallery columns="1" link="none" ids="60652,60653"]

Photo Credit: Devour

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!