Zelf een boekenkast maken

Zelf een boekenkast maken

Tips en Tricks voor het maken van jouw eigen unieke boekenkast!

Heb jij ook zoveel boeken? En heb je geen idee waar je ze allemaal moet laten? Stop ze in een te gekke boekenkast! Of beter nog: ga een stapje verder! Wij zochten de leukste voorbeelden van boekenkasten en de tofste alternatieven!

Pimp je boekenkast

Ben je toe aan iets nieuws, maar kun je geen afscheid nemen van je oude boekenkast? Misschien is het een idee om hem om te toveren tot een super gaaf designmeubel; helemaal naar jouw eigen smaak!

1. Behang je boekenkast

Heb je nog een stukje behang over? Plak het op de achterwand van je boekenkast! Als je verschillende vakken hebt, kun je ook verschillende kleuren behang gebruiken. Je kunt het helemaal aanpassen naar je eigen stijl en het zo perfect laten passen bij je interieur. Wil je weten hoe je dit stap voor stap kunt doen? Lees dan hier een handig stappenplan!

2. Verf je boekenkast

Je kunt je boekenkast al een heel andere uitstraling geven door hem in een andere kleur te verven. Eventueel in combinatie met een leuk behang op de achterwand en je kast is weer helemaal als nieuw! Let van te voren wel goed op het materiaal van je boekenkast. Hout heeft een andere aanpak nodig dan kunststof!

Alternatieven voor een boekenkast

Je kan natuurlijk ook gewoon je oude, lelijke kast de deur uit doen en kiezen voor toffe andere oplossingen om je boeken op te bergen. Hieronder vind je wat gave ideeën!

Tover je schouw om tot kast

Zet de ombouw van de schouw tegen een muur en verf of behang de achterwant in een leuke kleur. Monteer vervolgens een plank in het midden van de schouw en je kast is klaar! Super leuk en sfeervol voor in je woonkamer, maar ook in je werkkamer kan het super tof staan.

Je oude bureau wordt een kast

Heb je nog wat oude tafels of bureaus? Kijk anders eens in een snuffelpand of krinloopwinkel en koop wat goedkope afdankertjes. Je kunt er namelijk een waanzinnige kast van maken! Verf ze in je favoriete kleur en stapel ze op een leuke manier op. Haal her en der een poot er af en je hebt een super alternatieve boekenkast gemaakt!

Gebruik oude leidingen

Lekker robuust en landelijk, oude leidingen die dienst doen als boekenkast. Je kunt ze per stuk aan de muur vastmaken, of eerst met elkaar combineren. Maak je eigen boekenplank of kast en pas het zo helemaal aan op jouw interieur.

TIP: zet op de uiteinden van de leidingen een leuk lampje! Dat staat super sfeervol.

Boeken tussen de doeken

Met wat stokken en wat doeken kun je een super leuke boekenplank creëren! Op deze website kun je de uitleg vinden, zodat je het zelf ook kunt maken. Kies leuke lappen stof uit die je gaaf bij je interieur passen en je hebt een stijlvolle, extra opberger aan je muur!

Kast van appelkistjes

Dat appelkistjes leuk staan in je interieur en voor veel dingen gebruikt kunnen worden wist je natuurlijk al, maar ken je de boekenkastversie ook? Stapel de kisten op elkaar en zet ze tegen de muur. Klaar!

Het is zo makkelijk en het staat zo gaaf. Je kunt er ook andere spulletjes inzetten, voor een nog leukere en persoonlijkere uitstraling.

Kaartenhuis

Als je wat meer geduld hebt, kun je ook je oude boeken opstapelen en zo een eigen kast maken. Zorg wel dat de boeken goed aan elkaar vast blijven zitten. Bedenk van te voren ook goed welke boeken je gaat gebruiken. Eenmaal in de kast geplakt, zal het lastig zijn ze nog te gaan lezen!

Plak ze aan de muur

Je kunt je boeken ook gewoon met beugels aan de muur vastmaken. Onzichtbaar, door de beugel te verstoppen in de binnenkant van het boek, of juist zichtbaar. Als je ze onzichtbaar bevestigt en je er extra boeken op legt, zal niemand begrijpen hoe jouw boeken zo zwevend tegen de muur kunnen zitten. Super leuk! Hier kun je vinden hoe je je boeken kunt bevestigen met een steun.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

21 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!