Wat jagen wij eigenlijk na en waarom?

Wat jagen wij eigenlijk na en waarom?

Betrap jij jezelf er ook wel eens op dat je alleen maar aan het haasten bent? Continue ben je aan het rennen en rust lijkt ver te zoeken. Zelfs als je rust kan hebben pak je het niet. Waarom niet? Waarom zijn we zo aan het jagen en waarop jagen we?

Photo Credit: Jason Lee Parry  Foam Magazine via Touch puppet

Iedereen is in bepaalde mate wel bezig met een bepaald doel. Geen probleem! Als je alleen dit doel zo belangrijk vindt en alleen hier mee bezig bent zonder dat je van het hier en nu geniet, dan gaat er iets niet goed. De meest voorkomende dingen waar we naar jagen zie je hieronder. Waarschijnlijk heel herkenbaar.. Wat jagen wij eigenlijk na en waarom?

1. Het perfecte plaatje

Je wilt er zelf uit zien om door een ringetje te halen en zo ook je huis. De lekkerste dingen heb je in huis en niet te vergeten heb je een geweldig gevoel voor koken. Op je baan ben je een heuze carrieretijger en onder ons gezegt ben je ook nog eens een ster in bed. Ja niemand kan wat van je zeggen. Alleen is het wel reeel om hier naar te streven?

2. Je toekomstdroom

Als je straks toch eens die promotie krijgt... Dan kun je nog vaker op vakantie! Zul je nog gelukkiger zijn omdat je dan pas écht een baan hebt waar je warm van wordt..

Als je nog harder werkt dan kun je misschien van je overuren lekker samen een lang weekend weggaan en voluit shoppen! Betrap jij jezelf op zulke gedachten? Dan jaag je op toekomstdromen!

najagen Photo Credit: Media-cache

3. Overleven?

Heb je teveel hooi op je vork genomen dan kan het ook dat je niet zozeer wat aan het najagen bent, maar meer aan het overleven bent. Je bent alleen maar aan het zorgen dat je alle ballen hoog houdt.

4. Voor anderen

Ren jij voor andere? Er zijn mensen die eigenlijk alles doen alleen maar voor andere. Ze willen het andere zo fijn mogelijk maken alleen vergeten daarbij zichzelf. Waarom ben je alleen maar bezig voor andere? Je wilt misschien heel aardig geworden worden of je vindt andere belangrijk dan jezelf?

Wat jaag jij na?

Als je van jezelf weet dat je altijd aan het rennen bent, denk eens waar je mee bezig bent. Als je zelf bewust bent dat je het doet is de eerste stap. Stap twee is heel simpel:  Leef in het nu. Probeer niet alleen maar te rennen voor een doel, maar geniet van de weg er naar toe.

najagen1 Photo Credit: Meggielynne

Sarah Glasbergen

Door

02 mei 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!