Zelf kaarsen maken met oude kaarsen? Dat doe je zo!

Zelf kaarsen maken met oude kaarsen? Dat doe je zo!

Bewaar oude glazen potjes, van bijvoorbeeld doperwtjes, chocopasta of appelmoes

Om de avonden gezellig en knus te maken is het leuk om allemaal kaarsen te branden, maar elke keer nieuwe kaarsen kopen dat loopt best wel op. Oplossing? Hergebruik je oude kaarsen! Zelf kaarsen maken is simpel en leuk: even omsmelten en voilá!

Photo Credit: SimpleScentsByKeisha

Bewaar oude glazen potjes, van bijvoorbeeld doperwtjes, chocopasta of appelmoes. Deze kun je vullen met het kaarsvet en je hebt leuke kaarsen in glazen potjes. Helemaal af maak je ze, wanneer je leuk lint, touw of kant om de potjes heen doet. Simpel, maar super leuk!

Zelf kaarsen maken! Wat heb je nodig?

  • een pan
  • pollepel
  • oude kaarsen
  • glazen potjes
  • lonten
  • satéprikker

Hoe maak je de kaarsen?

Heel gemakkelijk! Smelt de kaarsen in een pan en blijf roeren terwijl de kaarsen aan het smelten zijn. Vis de oude lont er uit en dompel de nieuwe lont in het kaarsvet. Houd de lont vervolgens recht in het kopje en giet het vloeibare kaarsvet eromheen. Blijft de lont niet goed in het midden? Bind de lont dan vast aan een satéprikker en leg die boven op de potjes. Zo houd je de lont gemakkelijker in het midden. Even wachten tot de kaarsen gestold zijn en dan zijn ze klaar om te branden!

kaarsen    

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!