Het TPY Sinterklaasspel maakt jouw pakjesavond compleet!

Het TPY Sinterklaasspel maakt jouw pakjesavond compleet!

Een leuk sinterklaasspel? Daar weten wij wel raad mee!

Sinterklaas is een feest dat ieder jaar weer terugkeert op Nederlandse bodem. Wij zijn er dan ook helemaal gek op! Maar, een suprise maken met ook nog eens een pakkend gedicht vergt heel veel tijd en dat is waar wij vrouwen nog wel eens te weinig over beschikken... Daarom komen wij met een alternatief: het TPY Sinterklaasspel! 

Het Sinterklaasspel van ThePerfectYou.nl is samengesteld door de gehele redactie waardoor het een uitdagend, afwisselend spel geworden is. Iedereen is natuurlijk vrij om zijn eigen spel ervan te maken, maar wij zetten de basisregels vast voor je op een rijtje. Hier komt 'ie dan!

Spelregels

  • Iedereen koopt drie kadootjes van ongeveer €5,- per stuk.
  • Iedereen pakt de kadootjes in en doet deze in de zak van Sinterklaas!

Benodigdheden

  • Een vrienden of familiegroep van 4 personen tot 20 personen
  • Pepernoten & heel veel strooigoed
  • Een grote dobbelsteen (is wel handig voor de fanatiekelingen)
  • Dosis humor

Ronde 1

De cadeaus liggen op een grote hoop, gooi om de beurten met de dobbelsteen en als je 1 of 6 gooit mag je een cadeau van de stapel pakken. Het cadeau pak je niet uit en laat je voor je liggen. Tip: Gooi vaak een 3 want dan mag je het cadeau gelijk uitpakken! De ronde is afgelopen als alle cadeau's op zijn.

LET OP: Gooi je 2, dan laat je je buurman/vrouw links van je weten waarom je hem/haar bewondert

LET OP: Gooi je 4, dan laat je je buurman/vrouw rechts van je weten waar hij/zij in jouw ogen heel goed in is

LET OP: Gooi je 5, kies dan een willekeurig iemand uit en herinner hem/haar aan jullie leukste/mooiste/grappigste herinnering samen

Ronde 2

Pak allemaal de cadeaus uit. Nu wordt het spannend, de wekker wordt aangezet en loopt na 1,5 uur af. Het leukste is natuurlijk als niemand weet hoe laat dit zal zijn, dus zet hem stiekem aan en herinner niemand aan dit spelelement. In deze ronde gooit iedereen ook weer met een dobbelsteen. Gooi je nu 1 of 6 dan mag je bij je buurman of buurvrouw een cadeau stelen, het grootste cadeau zal snel weg zijn en heel veel veranderen van eigenaar.

LET OP: Voordat je een cadeau steelt bij iemand geef je hem of haar eerst een compliment!

Ronde 3

De wekker is inmiddels afgelopen en alle cadeaus zijn uitgepakt. Toch kan er nog geruild worden, het is wel zo leuk als iedereen met iets leuks mee naar huis gaat. Maar let op van ruilen komt huilen!

TIP: Soms is het best fijn om even een pauze te nemen en gezellig aan de banketletter te beginnen, het houdt het spelletje ook spannend & leuk!

Extra Ronde

Er kunnen natuurlijk ook heel veel opdrachten bij worden toegevoegd en als jullie echte fanatiekelingen zijn dan moeten jullie dit zeker doen. Het brengt wel weer een leuk spelelement met zich mee, maar dan heb je wel heel de dag nodig.

Geniet van dit heerlijke avondje!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!