DIY - Hangende takken maken

DIY - Hangende takken maken

Maak deze hippe, hangende tak helemaal zelf! Gemakkelijk aan te passen op het seizoen door verschillende bloemen en accessoires toe te voegen.

Houd jij ook zo van bloemen? Haal dan de natuur in huis en ga aan de slag met deze toffe DIY! Maak een hangende tak, dé perfecte decoratie voor aan jouw muur. Het ziet er erg leuk uit en is weer eens iets anders. En wanneer je hout gebruikt, zorgt dit voor een natuurlijke en warme sfeer in je interieur. 

Hangende tak maken - Aan de slag

Benodigdheden

  • een grote tak
  • touw
  • ijzerdraad
  • 2 beugels
  • bloemen
  • andere versiersels zoals vaasjes, kerstballen, 

Stap 1.

De bladeren vallen van de bomen en op de grond liggen de takken voor het oprapen. Ga buiten op zoek naar een tak van ongeveer 1 meter lang. Zorg dat hij niet te dun is en maak hem goed schoon.

Stap 2.

Hang de beugels aan de muur of vraag iemand die de beugels voor je op kan hangen. Aan deze beugels komen de touwen te hangen waar de tak aan vast zit. Zorg er dus voor dat er voldoende gewicht aan kan hangen. 

Stap 3.

Verzamel of koop bloemen en versieringen. Wanneer je nepbloemen gebruikt hoef je er niet iedere week nieuwe bloemen in te hangen. De versieringen kun je vast zetten door de tak en bloem te omwikkelen met ijzerdraad. Ook kun je dingen laten hangen, bijvoorbeeld vaasjes of waxinelichtjes. Bind hier een touw omheen en knoop de andere kant van het touw om de tak. 

TIP: Je kunt variëren met de uitstraling van de vazen door verschillende lengtes touw te gebruiken.

Stap 4.

Pak twee lange stukken touw. Wikkel om beide uiteindes van de tak een stuk touw heen. Wikkel een paar keer en knoop het dan goed vast. Je hebt nu aan beide kanten één touw dat naar boven gaat, deze maak je vast aan de beugels in het plafond. Voor een net iets ander effect wikkel je de touw zo dat er aan beide kanten een stuk touw overblijft. Deze maak je dan allebei vast aan de beugels in het plafond.

Tip: Gebruik het seizoen! Met kerst hang je kerstballen in de takken, met pasen paaseitjes en in de zomer gebruik je mooie fleurige bloemen. Op die manier wordt je tak nooit saai!

 

Lisa Noya

Door

09 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!