Tips voor het maken van een sinterklaas surprise!

Tips voor het maken van een sinterklaas surprise!

Een sinterklaas surprise maken, kost jou dit ook elk jaar moeite? Lees dan onze tips.

Ik krijg het altijd voor elkaar om twee dagen of zelfs één dag voor pakjesavond nog aan mijn surprise te moeten beginnen, en laat nou net dan het creatieve deel van mijn hersenen uitstaan. Vandaar het idee om een paar simpele, snelle en originele surprises te delen.

Met deze te gekke surprises wordt het dit jaar sowieso complimenten vangen!

Brainstormsessie

De basis begint altijd bij het brainstormen van een perfecte surprise, maar soms zitten deze ideeën in een klein hoekje. Wat zijn bijvoorbeeld de eigenschappen van de persoon? Heeft hij of zij specifieke karaktertrekjes, interesses of hobby's? Kijk ook eens naar het afgelopen jaar wat er is gebeurt in zijn/ haar leven. Misschien een nieuwe partner, baan, huis of een reis gemaakt? Misschien heeft die persoon wel een verslaving zoals chocolade, wijn, sigaretten of social media? Er valt altijd wel wat te verzinnen!

TIP: Wanneer je diegene nog niet echt goed kent of je wilt indruk maken op je nieuwe schoonfamilie, raadpleeg dan social media. Hierdoor win je sympathie bij de familie en wordt het spelletje ook steeds leuker!

Begin op tijd

De Sint komt niet voor niets zo vroeg in het land, omdat die heel veel dingen moet doen. Om jezelf tijd te geven om een leuk idee te bedenken én uit te voeren, zit er niks anders op dan op tijd te beginnen. Neem ook je tijd wanneer je bezig bent met het maken van de surprise, rafel het niet af. Ga voor de hoofdprijs van vanavond: de titel mooiste surprise van de avond!

Raffel het ook niet af, het is een traditie in Nederland en die afgerafelde surprise zal je soms nog jaren blijven achtervolgen. Be carefull!

Last minute back up

Als je er niet uitkomt vanwege gebrek aan tijd of gewoon vanwege gebrek aan zin, dan hebben wij een paar surprises gevonden die je binnen een handomdraai maakt. We love last minute back ups!

Gouden medaille

Met karton en goudpapier kan je al snel wat leuks maken. Heeft de persoon in kwestie dit jaar misschien een prijs gewonnen in de sport, een diploma op school gehaald of een vette promotie binnen gesleept? Dan is deze surprise ideaal! Teken eerst het cijfer op het karton, knip dit uit en plak dit op een apart stukje karton. Vervolgens plak je het gouden papier eroverheen en je ziet het cijfer verschijnen. Knip het rondje eromheen, en voilà: een gouden plak!

De geldboom

De geldboom is voor veel mensen toepasselijk, wie wil nou niet wat extra geld krijgen? Daarnaast is het makkelijk te maken! Pak een oude plant, chocolademunten en nep geldbiljetten. Stop je cadeautjes in de aarde van de plant. Voor een leuk effect hang je de nep biljetten in de plant. Laat de persoon maar graven in zijn of haar geldboom!

iPad of iPhone

Tegenwoordig heeft praktisch iedereen een Apple apparaat, en kunnen de kleintjes maar ook de ouderen niet zonder deze apparaten. Waarom moeilijker denken dan nodig is en niet gewoon een grote iPad te maken als surprise? Je hebt een oude schoenendoos of bijvoorbeeld een merci doos nodig, het liefst eentje die vierkant is en makkelijk open kan. Vervolgens stop je het cadeautje in de doos, met daarbij allemaal watten. Print de voorkant uit van het geliefde apparaat, en een nieuwe iPad is geboren!

Koffer

Als iemand veel van reizen houdt dan is een koffer een leuk als surprise! Maar ook als iemand bijvoorbeeld zijn koffers is kwijt geraakt of wel een koffer kan gebruiken is het een erg leuk idee! Gebruik een oude doos als koffer, en het inpakken kan beginnen! Wat neemt diegene altijd mee op vakantie? Stop dat tussen je cadeau, verf de buitenkant van de 'koffer' nog even en je hebt een geweldige reiskoffer!

TIP: Als je lekker aan de gang bent met deze surprise, kan je met karton nog een leuk handvat maken!

Overhemd

Voor vrouwen vallen er vaak genoeg dingen te bedenken, maar voor je vader of ander mannelijk familielid blijft het vooral hangen in de sportsferen. En om elke keer een voetbal of auto te maken is niet zo origineel. Doe creatief en maak dit jaar een overhemd. Je hebt twee gelijke stukken karton nodig, en stop hier je cadeau tussen (het liefst wel een plat cadeau). Plak er wit papier omheen en maak ook je boordje van ditzelfde witte papier. Als laatste kun je nog een stropdas en de borstzak toevoegen. Teken met een watervaste stift de knopen en als finishing touch pak je het overhemd in met doorzichtig folie.

Het hoeft dus niet te lang te duren om een originele surprise te maken. Dus handen uit de mouwen en aan de slag!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!