Paaseieren versieren - Creatief met Pasen

Paaseieren versieren - Creatief met Pasen

Paaseieren versieren is leuk voor jong en oud!

Met Pasen op komst is het tijd voor wat interieur veranderingen. Haal de paastakken en paaseitjes maar in huis, want met deze DIY kan jij je eigen paaseieren versieren. Super leuk als versiering tijdens het paasontbijt.

Paaseieren versieren is echt niet alleen een 'kinderklusje', maar voor volwassenen is dit ook super leuk om te doen!

Benodigdheden

  • Eieren (hardgekookt)
  • Kwartel eieren
  • Touw
  • Verf, stift, waskrijt
  • Lijm
  • Washi Tape

Washi Tape Paasei

Een paasei met washi tape versieren. Dat is niet alleen hip, maar ook nog eens simpel om te doen. Koop een paar rolletjes masking tape en versier jouw paasei! 

Touw paasei

Kies een mooi gekleurd touw uit en leg een grote knoop aan het uiteinde. Plak de grote knoop aan de onderkant van het ei vast met warme lijm.

Bedek de helft van het ei, van onder naar boven met de lijm.

Wikkel het touw om het ei heen totdat het de bovenkant bereikt heeft. Dan knip je het touw vast en lijm je het uiteinde vast. Herhaal deze routine tot dat heel het ei goed bedekt is!

Gestreept paasei

Het versieren van dit ei is nog simpeler dan je denkt. Pak een waskrijtje en maak op een speelse manier wat lichte strepen op het ei. Je kunt het waskrijt ook gebruiken om een patroon te maken en hier vervolgens dun over heen te verven.

Initiaal paasei

Gebruik een sticker in de vorm van je voorletter en plak deze vervolgens op het ei. Verf er over heen met een mooie koperkleurige verf. Zodra de verf is opgedroogd kun je de letter eraf trekken.

Cirkel paasei

Teken met een permanent marker kleine cirkeltjes op het ei. Ga hiermee door tot dat het hele ei bedekt is. Het duurt even maar het resultaat is het echt waard!

Paasei voor de kinderen

Kinderen vinden het ook altijd erg leuk om paasei te versieren! Maak samen met hen oren en plak die op de paasei! Leuk voor jong en oud. 

Zilver paasei

Gebruik masking tape bedek hier mee een deel van het ei. Spuit de ene helft van het ei in met zilververf. Wacht tot dit gedroogd is en haal daarna de tape eraf. Je krijgt een super leuk effect!

Ketting paasei

Maak met een kleine naald en draad gaatjes in (kwartel) eieren. Rijg hier draad doorheen en maak een knoop aan de bovenkant. Zo wordt het een soort ‘ketting’ van eieren. Versier een paar van de eieren met de cirkeltechniek.

Klaar?

Zo ziet ons mandje met paaseieren eruit! En die van jou? 

Lisa Noya

Door

26 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!