5 dingen die je over jezelf moét weten

5 dingen die je over jezelf moét weten

Vrienden beschrijven jou als creatief en je familie als sociaal, maar hoe zou jij jezelf eigenlijk beschrijven? Weet jij alles over jezelf? Waar word jij blij van en wat wil je bereiken? Dit zijn dingen die je écht moet weten over de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf! 

Photo Credit: lovenddates / styletracker

Wat weet je eigenlijk over jezelf. Hier zijn 5 dingen die je echt moet weten.

5 dingen die je over jezelf moét weten

1. Waar ligt bij jou de grens?

Wil jij jezelf echt leren kennen? Dan is het belangrijk om uit te zoeken waar voor jouw de grens ligt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan relaties, vriendschappen of werkgerelateerd. Wat vormt voor jou de druppel die de emmer doet overlopen? Het is belangrijk om te weten waar je grenzen liggen, omdat dit de manier is om uit te vinden wat voor jou wel of niet belangrijk is.

Veel 30-ers krijgen een burn-out. Het kennen en nog belangrijker tijdig aangeven van je grenzen is dé manier om dit te voorkomen. Denk terug aan die momenten waar het je teveel werd of je wist dat je niet op het juiste pad zat. Probeer zulke momenten te herkennen.

2. Waar word je eigenlijk blij van?

Denk eens terug aan de laatste keer dat je last had van stress of verdriet. Wat vrolijkte jou toen weer op? Wat zorgt er voor dat je kunt relaxen? Was het een lekker dagje shoppen, kletsen met een vriendin of misschien wel in je eentje een filmpje kijken op de bank? Het is voor iedereen anders. Wel is het belangrijk voor jou om te weten, zodat je altijd weet hoe je weer uit die dip kunt komen!

TIP: Maak een lijstje met alles waar je blij van wordt. Klinkt stom maar een zakelijke brainstorm kan privé ook wonderen doen!
laugh Photo Credit: sophielearmont

3. Wanneer ben jij op je best?

Wat zijn jouw goede momenten en wanneer kan men jou maar beter met rust laten? Iedereen heeft andere 'pijnpunten'. Denk aan de omstandigheden, waar was je, wat deed je? Wanneer je dit van jezelf weet, kun je je hierop instellen. Nog een vraag aan jezelf: ben je een ochtend- of avondmens? Ook daar kun je op inspelen!

4. Waar ligt jouw talent?

De vraag die in elk sollicitatiegesprek weer terugkomt: wat zijn jouw sterke en/of zwakke punten? Bedrijven willen weten wie ze binnenhalen. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf goed kent om deze vraag te beantwoorden.

Weet waar jouw talenten liggen en waar aan nog wat aan geschaafd kan worden, zodat je hier ook buiten je werk optimaal gebruik van kunt maken.

Naamloos-1 Photo Credit: undeclaredpanache

5.  Waar wil je naar toe?

Iedereen heeft een droom. Een doel om na te streven. Stel jezelf dus eens de vraag wat jij nu écht graag wilt in het leven. Dit kan ver in de toekomst zijn, maar ook dichtbij, zoals promotie maken op je werk. Het feit dat je hierdoor ergens naar toe kunt werken, helpt je enorm in het bereiken van daadwerkelijk succes. Bovendien maakt het je gelukkiger omdat je iets hebt om naar uit te kijken!

Heb jij een antwoord op al deze vragen? Knap! Neem de tijd om over deze vragen na te denken. Je hoeft niet alle antwoorden nu al te weten. Sommige antwoorden komen gewoon met de tijd. 

Credit bron: Glamour Magazine

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!