12 levensregels en universele wetten waar je niet onder uitkomt

12 levensregels en universele wetten waar je niet onder uitkomt

Er zijn veel universele wetten die je altijd wel hoort of ergens terug ziet komen. Je leest een interessant zelfhulpboek en je komt weer een "regel" tegen die je in andere boeken ook tegen komt. Het lijkt mij interessant die wetten/ regels eens op een rijtje te zetten. 

Credit: Smitten Studio

Als dit vaak terugkomt kan het toch niet anders dat hier ook een kern van waarheid in zit. Of te wel deze regels zouden we moeten naleven!

12 levensregels en universele wetten waar je niet onder uitkomt

1. Begin met het einde voor ogen

Weet wat je in het leven wilt. Dan kun je gerichtere keuzes maken.

2. Visualiseer

Dit pas goed bij het vorige kopje. Zie precies voor je wat wat je wilt. Leef, voel en ruik het. Als je visualiseert komt het naar je toe. Het is niet perse iets super spiritueels. Topsporters gebruiken deze techniek ook om zich voor te bereiden op een wedstrijd.

3. Waar je energie in stopt groeit

Stop dus geen energie in problemen, maar alleen in dingen die je zelf wilt bereiken.

happy3 Photo Credit: betterthanfine

4. Oordeel niet

Niet over een situatie, niet over andere, gewoon helemaal niet. Ga juist heel open een situatie in, leer iemand kennen zoals jij hem leert kennen. Wie heeft eigenlijk gezegd dat regen vies en vervelend is? Dit is een onderdeel die jij geloofd. Probeer eens te kijken over hoeveel dingen je wel niet oordeelt.

5. Leef mindfull

Probeer stil te staan met wat je nu doet. Leef niet teveel in je hoofd, maar meer in het nu om meer van het leven te genieten. Ook mediteren kan daarbij helpen.

6. Geloof

Wil je iets bereiken in het leven? Geloof dat jij het kan. Geloof dat het naar je toekomt. Probeer vertrouwen in het leven te hebben.

7. Alles is energie

Alle dingen in ons heelal bestaat uit energie. Door energie in je lichaam goed te laten stromen voel jij je het lekkerst.

ahppy Photo Credit: 24tumblr

8. Wees dankbaar

Dankbaar gevoel is een krachtig gevoel. Hoe vaak ben je eigenlijk nog dankbaar voor dingen die gebeuren? Het is bewezen als je hier regelmatig over na denkt wordt je ook een gelukkiger mens. Bedenk voor het slapen gaan waar je allemaal dankbaar voor bent.. Je slaapt als een roosje!

9. Je bent je gedachten niet

Heel de dag gaat je hoofd maar door. Het is er nooit stil. De meest bijzondere, gekke en bizarre gedachtes komen langs. Realiseer dat jij je gedachten niet bent. Zie het als wolken die voor bij komen. Geloof daarom ook niet wat je allemaal wel niet denkt.

10. Kijk in de spiegel

Hoe? Door naar andere te kijken. Dit is een heftige materie. Stel je voor je denkt over iemand die is ook slordig. Dit is vaak iets wat jij naar vind van aan jezelf. Het gevoel wat je krijgt door een ander is een gevoel wat in ons al leeft. Wil je hier meer over weten? Lees het boek Spiegelogie eens.

happy2 Photo Credit: theogosselin

11. Luister naar je gevoel

Dit is de meest simpele regel, maar wordt door bijna niemand nageleefd. Moet je een keuze maken, maar weet je niet goed wat je moet doen? Luister naar je gevoel. Vaak doen we dit niet omdat we te druk zijn met alles om ons heen. Lees ook: innerlijke gevecht met jezelf

12. Acceptatie

Vecht niet tegen wat er is. Probeer elke situatie, hoe moeilijk dan ook, te accepteren. Juist door te vechten tegen je problemen worden je problemen alleen maar erger. Of te wel waar je energie in stopt groeit. Accepteren is iets fantastisch, maar moeilijk!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

15 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!