5 tips om even helemaal niets te moeten

5 tips om even helemaal niets te moeten

Bijna iedereen legt de lat hoog voor zichzelf. En niet een beetje hoog, maar torenhoog. Je wilt tenslotte wat bereiken, toch? Dit maakt dat we ontzettend veel van ons zelf moeten. Met deze tips kom je van je 'moetjes' af. 

Photo Credit: mediacache

"Ik moet niets!" Daar draait het allemaal om, even ontspannen, even niets moeten.

5 tips om even helemaal niets te moeten

  Even een opsomming van veel voorkomende moetjes: ik moeten sporten, moet lekker koken, huis moet netjes zijn, moet regelmatig even met mijn ouders bellen, moet er leuk uitzien, ik moet hard werken, moet wel in mijn maatje 36 blijven passen, regelmatig op stap gaan anders ben ik een saaie muts. Ik denk dat je deze lijst zo kan uitbreiden met nog veel meer moetjes.
Maar je kunt niet aan al deze verwachtingen voldoen (ook al denk je van wel).

1. Jouw moetjes-lijst

Ga er even lekker voor zitten en schrijf eens op wat jij van jezelf allemaal moet. Je zult verbaasd zijn wat dat allemaal is!

2. Het begint bij accepteren!

Als je door begint te krijgen dat je niet aan alles kan en wil voldoen, is dat een goede eerst stap! Je moet inzien dat je sommige dingen moet schrappen en lost moet laten.

me Photo Credit: styleinspiro

3. Waarom moet je het?

Als het woord moeten in je opkomt vraag je dan meteen af waarom? Waarom moet je iets? Moet je iets omdat je dat zelf graag wilt, omdat je je er lekker door voelt of moet je iets omdat andere iets van je verwachten.

4. Voor wie?

Vaak moet je dingen van jezelf, omdat je wil dat anderen je op een bepaalde manier zien. Je moet overwerken, zodat je collega's kunnen zien dat je een harde werker bent. Je moet je huis keurig op orde hebben, omdat  je vriendinnen zo zien dat je het allemaal prima op orde hebt. Je wilt dagelijks een driegangendiner koken omdat je wilt dat je vriend ziet dat je een goede kok bent en goed voor hem zorgt. Het gaat erom hoe jij jezelf ziet i.p.v. hoe andere jouw zien. Laat de oordelen van anderen los!

5. Luister naar jezelf

Wat een opluchting, je stopt met alles wat je van jezelf moet. Prima, maar het belangrijkste is dat je luistert naar je innerlijke nerd. Als je daar naar luistert, weet je wat je wel en niet moet doen. Doe alleen de dingen waarvan je zelf een goed gevoel krijgt. Doe geen dingen voor de buitenwereld. Je kan namelijk nooit in het hoofd van een ander kijken.

Miranda 27 jaar: Sporten was voor mij altijd een moetje. Ik moest 3 x per week hardlopen en 1 x per week een yoga klas volgen. Soms was ik dan helemaal stuk aan het einde van de week, maar toch moest ik van mijzelf. Ik ben gaan luisteren naar mijn lichaam. Hoe voel ik me en wat zal mij goed doen. Soms is dat juist sporten, ook al moet ik mijzelf dan soms een schop onder mijn kont geven en soms is dat een avondje relaxen.

Sarah Glasbergen

Door

12 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!